SalimBdk 38

Uzman
Bilgisayara format attım, şimdi ne yapmak lazım? Gereksiz arka planda kaynak tüketen, performansı düşüren şeyler falan, genel olarak yapmam gereken nedir? Winhance, Winuntil ile falan mı yapayım, direkt ne önerirsiniz? Özellikle bakar mısın @X99

Vanilla kullanılacaksa;
1. Windows Update
2. Microsoft Store Update
3. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp,
Kod:
winget upgrade --all
yazmak.
4. Anakartınızın çipsetini güncellemek. AMD anakartlar için Adrenaline'i indirebilirsiniz; çipset, iGPU vesaire hepsini güncelleyebiliyorsunuz.
5. NVIDIA kullanıyorsanız, NVIDIA App.
6. Genelde 3. adımı yaptıktan sonra Microsoft bağımlılıkları yükleniyor; ancak yüklenmezse diye X86 mimarisinde indirip kurmak;
7. Minecraft sunucusu vesaire kullanıyorsanız, Java indirmek.

Son düzenleyen: Moderatör:

ASUS driverhub programı ile sürüleri güncellemesini denetleyin, varsa güncelle, güncelledikten sonra driverhub programını kaldır, kaldırmazsan sistem ilk açılışta siyah boş CMD ekranı açar kapatır, rahatsız etmesin. Armoury Crate programını da kullanma, başka uygulama kullan, sistemi biraz kasar, illaki Armoury Crate kullacağım diyorsan, anakartın kurduğunu komple kaldır, ayrıyeten indir, Microsoft Store'yi de, Realtek Audio Console gibi programları kurduktan sonra kaldırırsın ya da çalışmasını engellersin. Armoury crete, edge, Copilot, extra ses, ARGB, ne varsa, bunları başlangıç ayarlarından devre dışı bırak, sistem açılıyorken çalışmasın. Windows 11 Pro tam kurulum her şeyi Full+Full kurdum, debloat yapmadan Ayhan hocamın sistem gibi, işlem sayısını 60 ve altına indirdim, test aşamasındayım, ara ara kontrol ediyorum, başarılı olursa sana da yaparız.

Hepsini ben tek tek indirdim abi gerek yok.

Hepsini tek tek yaptıysan şu anda böyle olman lazım boşta iken. Windows 11 debloat sonrası bu hale geliyor.

1784475966839.webp

Hepsini ben tek tek indirdim abi gerek yok.

Bailangıç ayarlarını yaparsın, gereksizleri oradan kapatırsın, 1 hafta kullan sistemi, sonra Revo programı var. Ayhan hpc.

Hepsini tek tek yaptıysan şu anda böyle olman lazım boşta iken. Windows 11 debloat sonrası bu hale geliyor.

Eki Görüntüle 266976

50 işleme de inmezsin be hocam, çıtayı yükseltiyorsun. Başımıza iş açıcaksın 😂😂 sürücüleri tek tek güncelledi sanırım, debloatın sadece deb kısmı uygulandı şu an. Başlangıç ayarlarından uygulamaları devre bırak @SalimBdk bir de sistemi biraz kullan, Revo ile temizlik yapılacak, onu da Ayhan hocamızdan öğredik 😎