Oyunlar çok eski ve uzun saatler ayırmak gerekiyormuş. Lore'u, modları, nasıl oynanması gerektiği falan karışık okuduğum kadarıyla. Oynamamış biri olarak sanırım bu seriye hiç girişmeyeceğim. Belki 3 ve 4.oyunun remake'i bitince beğenirsem alabilirim.Bu türe hiç alışık değilim daha önce de oynamadım alınır mı sizce?
Detaylar
Kim cevapladı?Benkogambit
Başarılı
Moda bence fazla gerek yok. TES serisi 30+ yıllık seri, bayağı bir derin lore'u var. Hatta şöyle söyliyeyim, oyunun evreni hakkında en az bilgi veren oyunlardan biri Skyrim, öyle anla, eski oyunlar daha bile dolu. Nasıl oynanması gerektiği diye de bir şey yok, kafana göre takıl yani, open world rpg sonuçta.Oyunlar çok eski ve uzun saatler ayırmak gerekiyormuş. Lore'u, modları, nasıl oynanması gerektiği falan karışık okuduğum kadarıyla. Oynamamış biri olarak sanırım bu seriye hiç girişmeyeceğim. Belki 3 ve 4.oyunun remake'i bitince beğenirsem alabilirim.
Adı eldergleamdi galiba, büyük bir mod listesi var, visual açıdan çok değiştiriyor oyunu ama vanilla gayet yeterli. Ben 2011 versiyonunu lowda 30-40fps oynadım 300 saat+ boyunca yine de çok yeterli geldi.
Nasıl oynanması gerektiği dediğim hangi oyunların oynanıp oynanılmayacağı, bunların nasıl etkilediği ve bu etkilerdeki eksikliklerin nasıl kapatılacağı. Mesela ilk iki oyun bu yıla ve bana göre teknik ve grafik anlamında oynanacak düzeyde değil. Oyunlar tam olarak bağlantılı değilmiş sanırım ama hepsi aynı evrende geçiyormuş, o yüzden bunu oynamadığım zaman getireceği kopukluklar olacaktır. Bunlar neler ? Bu kopuklukların tamamlanması için ne yapılmalı ? Netten kaynakla tamamen kapatılabiliyor mu ? Vs. bunun gibi durumlardan bahsediyorum. Hepsi çok zaman isteyen şeyler, bu kadar emek verdikten sonra değip değmeyeceği de muamma.Moda bence fazla gerek yok. TES serisi 30+ yıllık seri, bayağı bir derin lore'u var. Hatta şöyle söyliyeyim, oyunun evreni hakkında en az bilgi veren oyunlardan biri Skyrim, öyle anla, eski oyunlar daha bile dolu. Nasıl oynanması gerektiği diye de bir şey yok, kafana göre takıl yani, open world rpg sonuçta.
Adı eldergleamdi galiba, büyük bir mod listesi var, visual açıdan çok değiştiriyor oyunu ama vanilla gayet yeterli. Ben 2011 versiyonunu lowda 30-40fps oynadım 300 saat+ boyunca yine de çok yeterli geldi.
Bir elder scrolls fanı olarak üşenmeden cevap vereceğim.
Oyunda istediğiniz herhangi bir büyü ile diğer büyüleri birleştirebiliyor, büyüyü güçlendirebiliyor ve büyü ile istediğiniz ne varsa yapabiliyor, büyü kitabınıza istediğiniz kadar büyü ekleyebiliyorsunuz. Yıkım büyüleri, yaratık çağırma, görünmezlik, silah güçlendirme, silah çağırma, telekinezi, uçma, ışınlanma, karşıdaki düşmanı uçurma, karşıdaki düşmanı süre ile hareketsiz bırakma gibi gibi sayamayacağım kadar büyüye sahip. Ayrıca yukarıda yazdıklarım sadece aklıma gelenleri. Morrowind büyü konusunda gördüğüm en özgür oyun olabilir.
Şöyle bir meme bile var
.
elderscrolls.com.tr
Ek olarak şu kanalı da lore için önerebilirim. Gerçekten iyi içerikler yapıyorlar.
www.youtube.com
Evreni yüzeysel bir şekilde öğrenmek için bu:
Detaylı ama başlangıç için ideal bir şekilde ise bu videoyu izleyebilirsiniz:
Elder Scrolls serisinin Morrowind'e kadar olan oyunları oynanmayabilir. Zira onlar gerçekten 90'larda oyun denilince aklan gelen oyunlardan. Aralarından en oynanılabiliri Daggerfall ama o da günümüzde oynanmayacak durumda. Morrowind'de ise böyle bir şey yok. 2002'de çeşitli dergiler tarafından GOTY ödülü almış bir oyundur. Hatta günümüzde halen en iyi elder scrolls oyunu diyenler de var. Morrowind'i bir paragraf boyunca övebilirim ama kısa keseceğim. İyi yanlarından bir tanesini söylemem yeterli olur.Nasıl oynanması gerektiği dediğim hangi oyunların oynanıp oynanılmayacağı
Oyunda istediğiniz herhangi bir büyü ile diğer büyüleri birleştirebiliyor, büyüyü güçlendirebiliyor ve büyü ile istediğiniz ne varsa yapabiliyor, büyü kitabınıza istediğiniz kadar büyü ekleyebiliyorsunuz. Yıkım büyüleri, yaratık çağırma, görünmezlik, silah güçlendirme, silah çağırma, telekinezi, uçma, ışınlanma, karşıdaki düşmanı uçurma, karşıdaki düşmanı süre ile hareketsiz bırakma gibi gibi sayamayacağım kadar büyüye sahip. Ayrıca yukarıda yazdıklarım sadece aklıma gelenleri. Morrowind büyü konusunda gördüğüm en özgür oyun olabilir.
Şöyle bir meme bile var
Diğer oyunlarda ne eksiklik hissediyorsanız, modlarla istediğiniz her şeyi hatta "böyle bir mod mu var mış" diyebileceğiniz kadar modla kapatabiliyorsunuz. Lore kısmını bahsediyorsanız, ilk iki oyunun hikayesini izleyebilirsiniz. Günümüzde oynanabilirlikleri olmadıkları gibi, diğer oyunlar kadar "olmazsa olmaz" bir hikayesi yok. Hatta son 3 oyunun bile illa ki "olmazsa olmaz" kadarlık bir hikayesi yok. Zira Elder Scrolls evreni o kadar büyük ki, farklı zamanlarda farklı yerlerde farklı karakterlerle bambaşka olaylarla karşılaşıyorsunuz. Şu elder scrolls oyununu oynamak için şu oyunu oynamanıza gerek yok. Ne ihtiyacınız varsa zaten oynadığınız oyun size anlatıyor. Sadece ilk başlarda sanki serinin ortasından başlanılmış gibi hisse kapılabilirsiniz. Fakat bu dediğim gibi, serinin oyunları lineer olduğundan veya hikaye anlatışı kötü olduğundan değil, evrenin çok büyük olmasından kaynaklı.bunların nasıl etkilediği ve bu etkilerdeki eksikliklerin nasıl kapatılacağı.
Katılıyorum. Ayrıca yukarıda ne yapılması gerektiğini açıkladım.Mesela ilk iki oyun bu yıla ve bana göre teknik ve grafik anlamında oynanacak düzeyde değil.
Evet olacak. Örneğin "Oblivion Krizi" denilen bir olay var. Sallıyorum skyrim oynuyorsunuz konuşma arasında "bu tarz bir olay en son oblivion krizinde yaşanmıştı" gibi bir cümleyle karşılaşabilirsiniz. Haliyle eğer ilk oyununuz skyrim ise oblivion krizinde ne olduğunu bilmemeniz normal. Zira bu "Oblivion Krizi", Elder Scrolls serisinin 4. oyunu Oblivion'un ana görevidir. Oblivion krizinde neler olduğunu aşırı özet ile skyrim'de bazı kitaplardan öğrenebilirsiniz. Aşırı özet ile ne olduğunu hemen hemen öğrendikten sonra skyrim oynamaya da hiçbir sıkıntı olmadan devam edebilirsiniz. Zira dediğim gibi her oyun diğerinden bağımsız ve aradan uzun zaman geçmiş zamanlardaki olaylardan oluşuyor.Oyunlar tam olarak bağlantılı değilmiş sanırım ama hepsi aynı evrende geçiyormuş, o yüzden bunu oynamadığım zaman getireceği kopukluklar olacaktır. Bunlar neler ?
Aşırı büyük olaylar genelde direkt olarak oyunlar ile anlatılıyor. Örneğin morrowind'de 6. Hane'nin dirilişi, oblivion'da oblivion krizi ve skyrim'de alduin'in dönüşü gibi büyük olayları oyunlar ile hem oynayıp hem de öğrenebilirsiniz. Fakat dediğim gibi, aşırı gerekli değil. Hatta bu oyunları lore için değil, oynanışı ve görevleri için kısaca eğlenmek için oynanması taraftarıyım. Zira gerçekten kaliteli oyunlar bu üçü de.
Diğer küçük fakat önemli ama oynanışa aşırı engel olmayan lore bilgilerini ise kitaplardan öğrenebilirsiniz. Elder scrolls'ta oyunda anlatılmayan lore bilgilerinin hepsi kitaplar aracılığıyla anlatılıyor. Kitapları ise hepsi türkçe çevirilmiş halde buradan okuyabilirsiniz.
Kitaplar - Elder Scrolls Türkiye
Bu sayfada Elder Scrolls kitap listesini bulabilirsiniz. Oyunlarda yer alan ve Türkçe'ye çevrilen tüm kitaplar bulunmaktadır.
elderscrolls.com.tr
Ek olarak şu kanalı da lore için önerebilirim. Gerçekten iyi içerikler yapıyorlar.
Elder Scrolls Türkiye
Elder Scrolls lore içeriği ürettiğimiz kanalımıza hoş geldiniz. Forum olarak başladığımız yolculuğumuza devam ediyor ve Morrowind, Oblivion, Skyrim, Elder Scrolls Online oyunlarından görüntülerle bu evreni anlatan içerikler üretiyoruz. Videolardaki çoğu içeriği websitemizde yazılı olarak...
Çok zaman isteyen şeyler konusuna katılıyorum. Fakat bana göre, kesinlikle değer. Diğer büyük ve bilindik RPG oyunlarından Witcher'ın oyunlarını oynamış ve kitaplarını okumuş birisi olarak, World building ve oynanışı olarak Elder Scrolls'u her zaman tercih ederim.Hepsi çok zaman isteyen şeyler, bu kadar emek verdikten sonra değip değmeyeceği de muamma.
Son düzenleme:
@4312 Elinize, emeğinize sağlık. Herkes üstünkörü cevap verdiği için şu seri hakkında ön yargıya sahiptim, tek bir cevapla ön yargımı sildiğiniz yetmiyormuş gibi gerekli yönlendirmeleri de yapmışsınız. Gerçekten almamayı veya birkaç yıl sonra almayı düşünüyordum, birazdan PC başına geçince alacağım. İlgilendiğiniz ve aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
Benkogambit
Başarılı
Bir Elder Scrolls fanı olarak üşenmeden cevap vereceğim.
Elder Scrolls serisinin Morrowind'e kadar olan oyunları oynanmayabilir. Zira onlar gerçekten 90'larda oyun denilince aklan gelen oyunlardan. Aralarından en oynanılabiliri Daggerfall ama o da günümüzde oynanmayacak durumda. Morrowind'de ise böyle bir şey yok. 2002'de çeşitli dergiler tarafından GOTY ödülü almış bir oyundur. Hatta günümüzde halen en iyi Elder Scrolls oyunu diyenler de var. Morrowind'i bir paragraf boyunca övebilirim ama kısa keseceğim. İyi yanlarından bir tanesini söylemem yeterli olur.
Eki Görüntüle 99021
Eki Görüntüle 99027
Şöyle bir meme bile var.
Diğer oyunlarda ne eksiklik hissediyorsanız, modlarla istediğiniz her şeyi hatta "böyle bir mod mu var mış" diyebileceğiniz kadar modla kapatabiliyorsunuz. Lore kısmını bahsediyorsanız, ilk iki oyunun hikayesini izleyebilirsiniz. Günümüzde oynanabilirlikleri olmadıkları gibi, diğer oyunlar kadar "olmazsa olmaz" bir hikayesi yok. Hatta son 3 oyunun bile illaki "olmazsa olmaz" kadarlık bir hikayesi yok. Zira Elder Scrolls evreni o kadar büyük ki, farklı zamanlarda farklı yerlerde farklı karakterlerle bambaşka olaylarla karşılaşıyorsunuz. Şu Elder Scrolls oyununu oynamak için şu oyunu oynamanıza gerek yok. Ne ihtiyacınız varsa zaten oynadığınız oyun size anlatıyor. Sadece ilk başlarda sanki serinin ortasından başlanılmış gibi hisse kapılabilirsiniz. Fakat bu dediğim gibi, serinin oyunları lineer olduğundan veya hikaye anlatışı kötü olduğundan değil, evrenin çok büyük olmasından kaynaklı.
Katılıyorum. Ayrıca yukarıda ne yapılması gerektiğini açıkladım.
Evet olacak. Örneğin "Oblivion Krizi" denilen bir olay var. Sallıyorum Skyrim oynuyorsunuz konuşma arasında "bu tarz bir olay en son oblivion krizinde yaşanmıştı" gibi bir cümleyle karşılaşabilirsiniz. Haliyle eğer ilk oyununuz Skyrim ise oblivion krizinde ne olduğunu bilmemeniz normal. Zira bu "Oblivion Krizi", Elder Scrolls serisinin 4. oyunu Oblivion'un ana görevidir. Oblivion krizinde neler olduğunu aşırı özet ile Skyrim'de bazı kitaplardan öğrenebilirsiniz. Aşırı özet ile ne olduğunu hemen hemen öğrendikten sonra Skyrim oynamaya da hiçbir sıkıntı olmadan devam edebilirsiniz. Zira dediğim gibi her oyun diğerinden bağımsız ve aradan uzun zaman geçmiş zamanlardaki olaylardan oluşuyor.
Aşırı büyük olaylar genelde direkt olarak oyunlar ile anlatılıyor. Örneğin Morrowind'de 6. Hane'nin dirilişi, Oblivion'da oblivion krizi ve Skyrim'de Alduin'in dönüşü gibi büyük olayları oyunlar ile hem oynayıp hem de öğrenebilirsiniz. Fakat dediğim gibi, aşırı gerekli değil. Hatta bu oyunları lore için değil, oynanışı ve görevleri için kısaca eğlenmek için oynanması taraftarıyım. Zira gerçekten kaliteli oyunlar bu üçü de.
Diğer küçük fakat önemli ama oynanışa aşırı engel olmayan lore bilgilerini ise kitaplardan öğrenebilirsiniz. Elder Scrolls'ta oyunda anlatılmayan lore bilgilerinin hepsi kitaplar aracılığıyla anlatılıyor. Kitapları ise hepsi Türkçe çevirilmiş halde buradan okuyabilirsiniz.
Kitaplar - Elder Scrolls Türkiye
Bu sayfada Elder Scrolls kitap listesini bulabilirsiniz. Oyunlarda yer alan ve Türkçe'ye çevrilen tüm kitaplar bulunmaktadır.elderscrolls.com.tr
![]()
Elder Scrolls Türkiye
Elder Scrolls lore içeriği ürettiğimiz kanalımıza hoş geldiniz. Forum olarak başladığımız yolculuğumuza devam ediyor ve Morrowind, Oblivion, Skyrim, Elder Scrolls Online oyunlarından görüntülerle bu evreni anlatan içerikler üretiyoruz. Videolardaki çoğu içeriği websitemizde yazılı olarak...www.youtube.com
Çok zaman isteyen şeyler konusuna katılıyorum. Fakat bana göre, kesinlikle değer. Diğer büyük ve bilindik RPG oyunlarından Witcher'ın oyunlarını oynamış ve kitaplarını okumuş birisi olarak, World Building ve oynanışı olarak Elder Scrolls'u her zaman tercih ederim.
Kıskandım vallahi hocam çok güzel cevap vermişsiniz. Şu lise bir bitsin, bir de yeni bilgisayarım olunca bir başlayacağım var ya. Da okul zamanı şu an oynamak zor iş, ben oyunu rollenerek oynamayı ve loreu dikkate alarak oynamayı seviyorum
Son düzenleyen: Moderatör: