Slayer R9T-5060 C1 ısınma problemi

Bütçe
60.000 TL

bleedie

Gelişen
Cihaz
Slayer R9T-5060 C1
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay önce Slayer R9T-5060 C1'i aldım. Kullandığım zamandan beridir işlemci boşta bile 70-75 derece çalışıyor.

alacaklara veya almışlara tavsiye olarak lütfen işlemciye watt limiti koyun yoksa çok dayanacağını sanmıyorum. Watt limitsiz oyun oynarken bile işlemci 92-95 dereceleri görüyor.

50 watt limiti koyarsanız neredeyse performans bile değişmiyor sadece sıcaklıklar bayağı düşüyor. şu an bunu yazarken 60-62 derecelerde takılıyor.

Oyun testinde ise şu anlık bir oyun yüklü olmadığı için Roblox'ta olan bir oyunu denemek istedim. Test ettiğim oyun: Doors

Watt limiti koymadan önce: İşlemci 92 derece sabit, ekran kartı 86 derece sabit. FPS 230-240 arası.
Watt limitinden sonra: İşlemci 78-82 derece sabit, ekran kartı 77 derece sabit. FPS 210-240 arası.

10 dakikadır oynamama rağmen işlemci şu an 77'de kendini sabitledi bence en iyisi ve en stabili budur.

ağır veya hareketli sahnelerde ikisi de 200'lere düşüyor bir fark olmuyor. sadece sıcaklıklarda güzel bir fark oluyor. Ayrıca ekran kartıda 85 Watt'a sabitli. Performans neredeyse en azından bu oyunda hiç değişmiyor.
Alacak veya almış olan arkadaşlara 100% watt limiti koymasını öneriyorum yoksa bu bilgisayar size çok fazla gitmez, sıcaklıklar hiç normal değil.

İşlemci sıcaklıklarında abartılacak bir şey göremedim, o güçte bir işlemci ve HX serisi bir işlemci için fena sayılmaz. Ekran kartı sıcaklıkları sadece garip gelmiş olabilir o da malum günümüz yaz sıcağında ve Tongfang kasa kullanmasıyla birlikte normal geliyor bana. Termal stabilite olarak iyi olduğu söylenemez zaten bu kasaların. 4080'li ROG cihazlarda tüm güçte 85-86 derece çalışıyor ekran kartları, kendi kullandığım cihazların çoğu da öyle.

Ek olarak bağlantıdaki tavsiyelere uymanızı öneririm.

Yerelde satmayacağını bildiklerinden üst seviye modelleri ya getirmiyorlar. Ya da 3-5 stok ancak getiriyorlar. Hazır sistemlere göre genel olarak zaten pahalı, bir de daha uyguna ürün yapan giriş seviyesi markalar da olmadığından ekstra pahalı oluyor. Yani bu pahalılığa rağmen soğutmaları giriş seviye ürünler daha çok satılıyor. O yüzden böyle sıcaklarda ekstra dikkatli bakmak gerekiyor.

Evet bundan bahsettim itiraz edenler oldu ama görünen köy kılavuz istemiyor demek ki.
Anakart sıcaklıklarını da kontrol etme şansınız var mı HWiNFO kullanarak.

Merhaba, aşağıya koydum. Bilgisayar gayet güzel benim hoşuma gitti. Alınır mı? Tabii ki alınır bu fiyata.

Fakat dediğim gibi ısınma sorunu var limitsiz bir şekilde kullanılırsa.

92 derece işlemci bence normal değil. Çünkü watt limitliyken bile bu bilgisayarın performansı değişmiyor. Ben şahsen böyle kullanmayı tercih ederim yoksa odayı da soba gibi ısıtıyor ve aşırı terletiyor. Ekran kartı gayet normal bence de fakat ben 85 watta kullanmayı tercih ederim oyuna girdiğimde performans Boost'u istiyorsamda limiti kaldırır 2 saat öyle oynar geri açarım.

Dosya Ekleri

• {F5544B24-DF37-4BDC-895C-2B2074A5C02A}.webp
    224,4 KB · Görüntüleme: 186
İfadeler: 2KE
Bahsedilen oyun ne kadar güç çekiyor bilmiyorum ama oyun sırasındaki değerlerse güzel en azından saçma 90+lar yok sizde.

92 derece yeni nesil HX işlemciler için normal hocam, farklı cihazlarında testlerine bakabilirsiniz. Üst seviye kasa denilen Omen Max cihazların işlemcisi 105 dereceyi görüyor, bu kasa için 92 derece gayet iyi aslında. 7945HX'in yeni nesil sürümü zaten o işlemci, hiçbir zaman soğuk çalışmadı. Watt limitliyken cihazınızın performansı değişmiyorsa ne güzel, öyle kullanın derim. Ekran kartı için 80 derece sınır olarak kabul edilir genelde ama ben yukarıda saydığım etkenler nedeniyle gayet normal buluyorum 85-86 dereceleri. Cihaz büyük oranda throttle yemediği sürece sorun yok. Güle güle kullanın.

Reis Allah aşkına hx işlemcilere 92 derece nasıl normalya sürdükleri PTM sahte ya da PTM yok cihazlarda böyle giderse Lenovo LOQ gibi toplarlar piyasadan r9t laptopları. Attığım görselde PTM bile yok. Ki bir de bu R9 hx işlemciler 5nanometre ona rağmen bu dereceler. Bunun gibi gördüğüm 10'dan fazla şikayet olabilir sıcaklık sorunundan.

Dosya Ekleri

• IMG_0927.webp
    302,9 KB · Görüntüleme: 228
Yeni nesil HX işlemcilerde normal, gidip türlü türlü cihazların testlerine bakmanı öneririm. Kullandığın markanın, yani HP'nin amiral gemisi serisi Omen Max cihazlar 105 derecelere kadar geliyor. Başka pek çok yeni nesil HX işlemcili cihazların sıcaklık değerlerini atabilirim de üşenmiyorum değil.

Ben şu sıralar r9t önerildiği için sadece onun hakkında bu eleştirilerim Omen Max önerildiğini görmedim henüz ya da bana denk gelmedi kullanan biride karşıma gelmedi. Sizin yüksek sıcaklıklara normal demenizi garip buluyorum. Bu çok normalmiş gibi davranıyorsunuz. Bu sıcaklıkların Omen Max de bile olmaması lazımken yarın bir gün Omen Max hakkında işlemci 100 derece diye bir makale açılsa ona da normal diyeceksiniz diye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…