Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vada

Uzman
Yüksek F/P oranıyla bolca önerilen makinenin ilk günden 93 derecelere çıkması korkutuyor. İlle de GameGaraj diyenlerin Vector klonu olan Slayer 5 modellerine yönelmesini öneririm. Tongfang kasa güven vermiyor.

Ekran görüntüsü 2025-06-12 084134.webp

1752932279976.webp

1752932284150.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek F/P oranıyla bolca önerilen makinenin ilk günden 93 derecelere çıkması korkutuyor. İlle de GameGaraj diyenlerin Vector klonu olan Slayer 5 modellerine yönelmesini öneririm. Tongfang kasa güven vermiyor.

Eki Görüntüle 155998

Eki Görüntüle 164721

Eki Görüntüle 164722

Belki sorunlu model gelmiştir?

Olabilir, kullanıcılar geri dönüş yaparsa açığa çıkar.
GPU da 86 gördü(87 throttle sınırı) stant ve PTM'e rağmen. Bu modeli önermiyorum. Watt kısmak direk performanstan yer, eğri burada.

Ekran görüntüsü 2025-06-28 193819.webp

R9t 140wattla baş edemiyor.

Ekran görüntüsü 2025-07-03 231109.webp

5060'ta dahi 86.7'ya çıkıp throttle yiyen cihazın forumda hala bu kadar önerilmesi garip. 70 Ti'lara geçmiş olsun diyorum. Giriş seviyesi laptoplar daha serin bundan.

Bir başka inceleme takdir sizin. Giriş seviyesi laptoplar daha serin bundan.

Ekran görüntüsü 2025-07-12 074645.webp

Sizce bu sıcaklıklar normal mi? @2KE

Son düzenleyen: Moderatör:
Ezberci tayfaların kağıt üstünde öneri yaptığı için nornal çok önerilmesi. Bir kere de olsun tekniğe falan bakmazlar. Bildiği kadarıyla (!) önermeye çalışırlar.

GPU da 86 gördü(87 throttle sınırı) stant ve PTM'e rağmen. Bu modeli önermiyorum. Watt kısmak direk performanstan yer, eğri burada.

Eki Görüntüle 158421

Eki Görüntüle 161447

5060'ta dahi 86.7'ya çıkıp throttle yiyen cihazın forumda hala bu kadar önerilmesi garip. 70 Ti'lara geçmiş olsun diyorum. Giriş seviyesi laptoplar daha serin bundan.

Eki Görüntüle 162653

İncelemelerle uğraşacak hiç vaktim yok, sana ben açıklamamı yapmıştım. Tongfang kasaların neredeyse hepsi sıcak çalışır, X veya Z model farketmeksizin. Sende biliyorsundur bunu, termal stabilite olarak iyi değiller sadece. Buna rağmen cihazlar sapasağlamlar. GPU 85-86 derecelere çıkar tüm gücünde, normal durumdur. Benim cihazımlarımda da olmuyor değil. Kronik, kullanıcıyı direkt mağdur eden bir sorun görmediğim sürece önermeye devam edeceğim. Victus öneriyorsun sen de, sensör sorunlu cihazları öneriyorsun. Böyle her cihazı kötülemeye cart curta gidersek elimiz boş dolaşırız.

İncelemelerle uğraşacak hiç vaktim yok, sana ben açıklamamı yapmıştım. Tongfang kasaların neredeyse hepsi sıcak çalışır, X veya Z model fark etmeksizin. Sende biliyorsundur bunu, termal stabilite olarak iyi değiller sadece. Buna rağmen cihazlar sapasağlamlar. GPU 85-86 derecelere çıkar tüm gücünde, normal durumdur. Benim cihazımlarımda da olmuyor değil. Kronik, kullanıcıyı direkt mağdur eden bir sorun görmediğim sürece önermeye devam edeceğim. Victus öneriyorsun sen de, sensör sorunlu cihazları öneriyorsun. Böyle her cihazı kötülemeye cart curta gidersek elimiz boş dolaşırız.

"GPU 85-86 derecelere çıkar tüm gücünde, normal durumdur."
Teşekkürler başka sorum yok.100wattda 85e cikan cihaz savunuldu not düşülsün.
%0.1 oranlı Victus S1-R1 önermeye devam. Hall sensorün fişi çekik de olsa GPU bu sıcaklıklara çıkmıyor bayılıyorum tarafsız yorumlara.

Eki Görüntüle 158421

Eki Görüntüle 161447

Eki Görüntüle 162653

PTM7950 sahtesi de cok

"GPU 85-86 derecelere çıkar tüm gücünde, normal durumdur."
Teşekkürler başka sorum yok.100wattda 85e cikan cihaz savunuldu not düşülsün.
%0.1 oranlı Victus S1-R1 önermeye devam. Hall sensorün fişi çekik de olsa GPU bu sıcaklıklara çıkmıyor bayılıyorum tarafsız yorumlara.
GPU oyunlarda 100 Watt'ın üstüne çok çıkmaz zaten, gücünün çoğunu kullanıyor mu kullanıyor, 115W olsa ne değişecek. Dediğim gibi kendi cihazlarımda da oluşan bir durum, bana normal geliyor. Bir de yaz sıcaklıkları eklenince çok olası bir durum bu. Termal stabilite olarak iyi olmadığını belirttim zaten, taraf tutma gibi bir durumum yok. Hiçbir marka dostumuz değildir. %0.1 oran diyorsun da gerçekleşmiş mi gerçekleşmiş, hall sensör sorunu her cihazda çıkabilecek bir durumda değil. İşin sonu gene kronik bir sorun oluyor, iç yapısı da aynı S0 ve R0 serisi ile. %62.5 sRGB panele sahip kronik sorunlu cihazlar önermeye devam etmende başarılar. Mavi sensör kablosunu çekince GPU'nun sıcaklığı fazla artmıyor olabilir ama CPU'nun sıcaklıklar fırlamış kullanıcılarda.

Uçuk kaçık fiyatlara satılan model almadığınız sürece bu yaz sıcaklarında sıvı soğutma veya masaüstü soğutma performansı küçücük cihazdan beklemek bana mantıklı gelmiyor. Tabii bu mesajımı beğenirsiniz, beğenmezsiniz teknik detay olmadığı için lakin ben yazmak istedim. Oyun laptopu bunlar elbette soğutma beklemek kullanıcının hakkı fakat o sizin söylediğiniz işlemciler o kadar canavar ki 90 derece onlara bence iyi değerler gibi geliyor bana. 100 derece üstüne çıkan düşük işlemciler var.

Son düzenleme:
Uçuk kaçık fiyatlara satılan model almadığınız sürece bu yaz sıcaklarında sıvı soğutma veya masaüstü soğutma performansı küçücük cihazdan beklemek bana mantıklı gelmiyor. Tabii bu mesajımı beğenirsiniz, beğenmezsiniz teknik detay olmadığı için lakin ben yazmak istedim. Oyun laptopu bunlar elbette soğutma beklemek kullanıcının hakkı fakat o sizin söylediğiniz işlemciler o kadar canavar ki 90 derece onlara bence iyi değerler gibi geliyor bana. 100 derece üstüne çıkan düşük işlemciler var.

@2KE Hocam mesajınıza kötü anlamda düşünceli emojisi atmadım yanlış anlamanızı istemem. Benim G870 slime rancher 2 oynarken, Slime çiftliğine geldiğim sürekli 100W üstü çekmeye başlıyordu arada 95 90W değerlerine inip tekrar 100W'a zıplıyordu ve 4060 ekran kartı ona göre. Oyundan oyuna, optimizasyona ekran kartına göre sizin verdiğiniz bilgi geçersiz olabilir.
Sıkıntı yok, yanlış anlamam. Zaten kesin çıkamaz demiyorum, genelde 100W ve onun altında dolaşır bu ekran kartları. 100W ile 115W arasında da performans ve sıcaklık farkı ne kadar olur onu da bilemem. Videoları incelediğimde de 107W civarında iken 85-86 civarına çıkmış, 100W ve altında takılıyor genelde. Ekran kartına göre elbette geçersiz, 5070 Ti gibi ekran kartları kapsamıyor bu dediğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.