Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İncelemelerle uğraşacak hiç vaktim yok, sana ben açıklamamı yapmıştım. Tongfang kasaların neredeyse hepsi sıcak çalışır, X veya Z model fark etmeksizin. Sende biliyorsundur bunu, termal stabilite olarak iyi değiller sadece. Buna rağmen cihazlar sapasağlamlar. GPU 85-86 derecelere çıkar tüm gücünde, normal durumdur. Benim cihazımlarımda da olmuyor değil. Kronik, kullanıcıyı direkt mağdur eden bir sorun görmediğim sürece önermeye devam edeceğim. Victus öneriyorsun sen de, sensör sorunlu cihazları öneriyorsun. Böyle her cihazı kötülemeye cart curta gidersek elimiz boş dolaşırız.

GPU tam güçte 86 87 derece çıkması normal demek biraz yanlış ve absürt olmuş gibi Victus R1 cihazımda 115W larda 70 - 75 derece arası çalışıyor. Ki birda sözde r9tler PTM'li gülünecek durum şahsen ve savunulacak bir tarafı yok.

GPU tam güçte 86 87 derece çıkması normal demek biraz yanlış ve absürt olmuş gibi Victus R1 cihazımda 115W larda 70 - 75 derece arası çalışıyor. Ki birda sözde r9tler PTM'li gülünecek durum şahsen ve savunulacak bir tarafı yok.

Laptop GPU sıcaklık limitiyle veya FPS limiti ile çözülmeyecek şey değil. Laptoplarda işlemci veya ekran kartı sıcaklıkları, birbirlerini etkilemekle meşhurdur. Bazı modellerde daha belirgin olmakla birlikte, sizin verdiğiniz modelde daha az belirgin oluyor. Ayrıca masaüstünde RX550 kullanmıştım 75 80 derece arası geziyordu koca koca fanlar oyunda. Laptopa 85 86 koyar mı? Zaten 85 86 derece laptopta sıkıntı çıkaracaksa bakımı yapılmadığında bu cihaz mantıken bozulur zira işlemci zaten 86 dereceleri geçecek üstüne toz olduğunda ve servise gönderecek zamanın olmadığında o sıcaklık 70 75 arası ise olacak 80 85 hangi laptop olursa olsun. Bence laptoplar dayanıklı üretildiği sürece bu tartışmalara gerek yok. Benim kullandığım en iyi laptop bile fanları jet kıvamında dönmesine rağmen 75 dereceleri 80 dereceleri görüyordu. Ben fan dönüş hızından korkup alt + F4 çekmiştim. :)

Şu an teknoloji ilerliyor ve her yıl kötü veya iyi yeni sürprizler ile karşılaşıyoruz, bazen olumlu bazen olumsuz. Örneğin eski cihazlarda çok az olan veya olmayan anakart problemleri artık daha yaygın. Ben sebebini fazla W çeken cihazlar olarak yorumluyorum. Fazla W çekmek marifet değil onu soğutup dengeli FPS verebilmek marifet.

Bu sıcaklıklarda MSI Katana cihazımında Nitro 5 cihazımında GPU'su 80-85 derece arası çalışıyor, hiçte negatif tarafını göremedim. Tongfang kasa zaten bu, termal stabilite olarak pek iyi değiller. Anakart sıcak olunca GPU'ya da etki etmesi normal. Size göre anormal gelse de bana göre normal. Sıcaklık olarak hep böyleydi bu cihazlar, gene de sağlam mı sağlamlar. Throttle mekanizması zaten 85-90 derece arasında başlıyor, ufak bir UV ile çözülebilir bir durum. Panelinden tut donanıma kadar çoğu kendi fiyat bandında en iyi ürün maalesef, rakipleri sağlam olsa önermeyiz bu cihazları zaten.

Bu sıcaklıklarda MSI Katana cihazımında Nitro 5 cihazımında GPU'su 80-85 derece arası çalışıyor, hiçte negatif tarafını göremedim. Tongfang kasa zaten bu, termal stabilite olarak pek iyi değiller. Anakart sıcak olunca GPU'ya da etki etmesi normal. Size göre anormal gelse de bana göre normal. Sıcaklık olarak hep böyleydi bu cihazlar, gene de sağlam mı sağlamlar. Throttle mekanizması zaten 85-90 derece arasında başlıyor, ufak bir UV ile çözülebilir bir durum. Panelinden tut donanıma kadar çoğu kendi fiyat bandında en iyi ürün maalesef, rakipleri sağlam olsa önermeyiz bu cihazları zaten.
Ya cihazım 90 gördü saniyelik hemen koruyor kendini, laptop üreticileri düzgün mal üretse bunları konuşmazdık bu konular açılmazdı. Laptop kendini koruyamazsa o zaman korkun.

Ya cihazım 90 gördü saniyelik hemen koruyor kendini, laptop üreticileri düzgün mal üretse bunları konuşmazdık bu konular açılmazdı. Laptop kendini koruyamazsa o zaman korkun.
90 görünce bir anda koruması normal çünkü throttle mekanizması devreye giriyor. Düzgün mal olunca da fiyat uçuyor maalesef, illa bir yerlerden kısmak gerekiyor maliyeti azaltmak için. 4080'li ROG cihaza sahip bir kullanıcının yük altında iken GPU sıcaklıklarını da aşağıya bırakayım. Bu yazda bu sıcaklıkları görmek gayet mümkün ve normal yani bu kadar anormal karşılamanıza gerek yok. Gerekirse kendi benchmark sonuçlarımı da atarım, 4060 14900HX'li ROG cihazımda 80 dereceyi görüyor az önce test ettim.

Ekran_görüntüsü_2025-07-12_152445.webp

Son düzenleme:

Senin attığın görsellerle aynı, ben başka bir şey göremedim. Sen olduğunu düşünüyorum hatta. Zaten moderatör tarafı CPU ve GPU tarafını anormal karşılamamış, anakart sıcaklığı konusuna gelirsek Tongfang kasalarda hep böyle. Ben zaten 5070'li modelden sonra önermiyorum zorunlu kalmadıkça. 90 bin paralara o cihazlar mantıklı değil zaten, işlemcisi güçlü diye öneriliyor. MSI Vector kasalı Slayer 5 çok daha mantıklı bir tercih. Orada dendiği gibi koşullarda belli değil.

Bu GPU sıcaklıklarını bu kadar tuhaf ve anormal buluyorsan MSI Katana cihazları da önermemen gerek, pek farkı yok bu cihazlarla. Ne dersin? Böyle gidersek hiçbir cihaz öneremeyeceğiz.

1752444824784.webp

ROG G16 14900HX 4060 cihazımda bakımları tam olmasına rağmen 30-35 derece yaz sıcağında sıcak çalışıyor. Bir de benchmark uygulamalarında gör sen şu sıcaklıkları.

Dosya Ekleri

• gta5sicaklık.webp
    gta5sicaklık.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 129
  • Ekran görüntüsü 2025-07-13 170537.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-13 170537.webp
    123,1 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleme:
Senin attığın görsellerle aynı, ben başka bir şey göremedim. Sen olduğunu düşünüyorum hatta. Zaten moderatör tarafı CPU ve GPU tarafını anormal karşılamamış, anakart sıcaklığı konusuna gelirsek Tongfang kasalarda hep böyle. Ben zaten 5070'li modelden sonra önermiyorum zorunlu kalmadıkça. 90 bin paralara o cihazlar mantıklı değil zaten, işlemcisi güçlü diye öneriliyor. MSI Vector kasalı slayer 5 çok daha mantıklı bir tercih. Orada dendiği gibi koşullarda belli değil.

Bu GPU sıcaklıklarını bu kadar tuhaf ve anormal buluyorsan MSI katana cihazları da önermemen gerek, pek farkı yok bu cihazlarla. Ne dersin? Böyle gidersek hiçbir cihaz öneremeyeceğiz.

Eki Görüntüle 163179

ROG G16 14900HX 4060 cihazımda bakımları tam olmasına rağmen 30-35 derece yaz sıcağında sıcak çalışıyor. Bir de benchmark uygulamalarında gör sen şu sıcaklıkları.

Ben olsam benim derim tüm forumlarda ismim aynı neden gizleyeyim. Katana SS'te watt değeri belirsiz macun durumu belirsiz. PTM'li Victus'ta daha soğuk GPU değerim varsa bu cihaz overratedtir.

Son düzenleme:
Ben olsam benim derim tüm forumlarda ismim aynı neden gizleyeyim. Katana SSD'e watt değeri belirsiz macun durumu belirsiz. PTM'li Victus'ta daha soğuk GPU değerim varsa bu cihaz overratedtir.
Kendi MSI Katana cihazım için konuşayım o zaman, bakımlarını yapalı 3-4 ay oldu. Hala o sıcaklarda çalışıyor. ROG cihazımda aynı şekil, ona rağmen 81 derece GPU ve 96 derece CPU görüyor (95W GPU, 50W CPU üstüne çıkmadılar). Attım yukarıda, bakabilirsin. Rakipleri üst düzey kalite olup performansı R9T cihazlar gibi tatmin edici olsa önermeyiz o cihazları zaten.

Yani, performans konusunda problem yaşamadığın sürece çok da anormal gelmedi bana sıcaklıklar. Aynı performansı aldıktan sonra 80 olsa ne olacak, 75 olsa ne olacak? Odanda klima yoksa bu cehennem sıcaklarında iyi bile :D

• Beğendim
İfadeler: 2KE
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.