Zireael_47

Çalışkan
Merhabalar ismim Barış Utku.

Yeni bir laptop aldım (Slayer R9T 3 haftadır oldukça memnunum) ve eskisindeki lisansı yenisine aktarmak istiyordum. Bilgisayarcı yenisinin kurulumunu yaparken eskisindeki lisansı kaldırmadığı için açılışta Windows hesabımı girdiğinde işlem otomatik olarak gerçekleşememiş. Kendisi crack kurmuş ama o da düzgün çalışmadı sağ altta sürekli Windowsu aktifleştir yazısı çıkıyordu.. Şimdi de anahtarı kendim manuel olarak girdiğimde sunucuya bağlanılamıyor hatası alıyorum; hata kodu: 0x803F7001. Sorun gider de maalesef çalışmıyor. Biraz araştırdım ve tek yolun tekrardan formatlamak olduğunu öğrendim. Sürücü kurulumuyla vs. tekrardan uğraşmak istemiyorum, yok mudur bunun başka temiz bir yolu?

Teşekkürler şimdiden.

Elimde orijinal bir lisans anahtarı varken onu kullanmak istiyorum, zamanında parasını verip almıştım sonuçta. Yine de son çare olarak deneyeceğim, sağ olun.

Barış hocam, R9T gibi canavar makine almışsın, hayırlı olsun da aleti "bilgisayarcı" denen kasaplara niye emanet ediyosun? Adamın yaptığı işe bak, crack mi kaldı allah aşkına? Muhtemelen KMSAuto ya da benzeri bi script ile Windows'un lisans sunucusunu patchlemiş, local sunucuya ya da patlak IP'ye yönlendirmiş.

CMD'yi Yönetici olarak çalıştır.
Sırasıyla verdiğim kodları yapıştır (Her satırdan sonra Enter'a basıcksın, başarılı uyarısını bekle):
slmgr /upk (Mevcut yani o çakma keyi sistemden söker atar.)
slmgr /cpky (Registry'de kalan lisans kalıntılarını temizler.)
slmgr /rearm (Lisanslama durumunu fabrika ayarlarına resetler.)
PC'yi resestle.
Elindeki key Retail ise, Ayarlar - Sistem - Etkinleştirme kısmından gir.
Hala hata veriyosa crack
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts dosyasını değiştirip Microsoft sunucularını engellemiş olabilir. Dosyayı not defteriyle aç, içinde microsoft geçen satır varsa sil. Olumlu olumsuz dönüş bekliyorum.

Barış hocam, R9T gibi canavar makine almışsın, hayırlı olsun da aleti "bilgisayarcı" denen kasaplara niye emanet ediyosun? Adamın yaptığı işe bak, crack mi kaldı allah aşkına? Muhtemelen KMSAuto ya da benzeri bi script ile Windows'un lisans sunucusunu patchlemiş, local sunucuya ya da patlak IP'ye yönlendirmiş.

CMD'yi Yönetici olarak çalıştır.
Sırasıyla verdiğim kodları yapıştır (Her satırdan sonra Enter'a basıcksın, başarılı uyarısını bekle):
slmgr /upk (Mevcut yani o çakma keyi sistemden söker atar.)
slmgr /cpky (Registry'de kalan lisans kalıntılarını temizler.)
slmgr /rearm (Lisanslama durumunu fabrika ayarlarına resetler.)
PC'yi resestle.
Elindeki key Retail ise, Ayarlar - Sistem - Etkinleştirme kısmından gir.
Hala hata veriyosa crack
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts dosyasını değiştirip Microsoft sunucularını engellemiş olabilir. Dosyayı not defteriyle aç, içinde microsoft geçen satır varsa sil. Olumlu olumsuz dönüş bekliyorum.

Komutları daha önce denemiştim ama sonuç alamamıştım, şimdi metin belgesini kontrol ettim bir problem yok. Yine de hepsini tekrar denedim ama maalesef sonuç alamadım. Bu gün öğleye kadar araştırmaya devam edeceğim sonrasında formata başlarım.

Sorun çözülmedi!? Neden veya nasıl bilemiyorum ama çözemedim. Format atmama rağmen hala daha internete bağlı olduğunuzdan emin olun uyarısı ve ardından sunucu hatası alıyordum. Şu an Massgravel ile devam ediyorum.. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Komutları daha önce denemiştim ama sonuç alamamıştım, şimdi metin belgesini kontrol ettim bir problem yok. Yine de hepsini tekrar denedim ama maalesef sonuç alamadım. Bugün öğleye kadar araştırmaya devam edeceğim sonrasında formata başlarım.

Sorun çözülmedi? Neden veya nasıl bilemiyorum ama çözemedim. Format atmama rağmen hala daha internete bağlı olduğunuzdan emin olun uyarısı ve ardından sunucu hatası alıyordum. Şu an Massgravel ile devam ediyorum. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

Saat ayarlarına bak.
Guncelleme yap.
Sorun gider çalıştır.
Slmgr ile keyi gir.
Hata kodu sonu 08/20 ise Microsoft etkinleştirmeden etkinleştir vs.