Smooth Motion ve Frame Generation açınca input lag artıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 22723
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 231
  • Etiketler Etiketler
    lag nasıl

22723

Uzman
RTX 4070 R7 8845HS 32 GB RAM sistem Smooth Motion öncesinde de Cyberpunk 2077 çok fazla input lag yapıyordu.

DLSS performans yapınca biraz rahatlamıştım lakin Smooth Motion ve Frame Generation yapınca FPS iyi olsa da lag var ve çamur oluyor. FG kapattım yine input lag var ms 5'ten 15-18 arasına inip fırlıyor anlık ne yaparsam düzelir? FG mi kapatayım Smooth Motion mu yoksa başka bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Reflex açık + boost yap veya grafikleri kısarsan da düşer.

Sahte karenin çizilebilmesi için önce sonraki karenin çizilmesi lazım. Normalde sizin görmeniz gereken kareler ayrı bir buffer'da tutulur ve sahte kare üretildikten sonra onu görürsünüz ardından asıl kareyi görürsünüz. Tabii bu işleme ve bellekte tutma süresince arada gecikme olur.

Birden fazla FG teknolojisini arka arkaya açarsanız bu bekleme süresi aşırı artar, gecikme katlanılamaz hale gelir. Sadece bu teknolojilerin bir tanesini kullanın. DLSS FG kalsın, yoksa smooth motion açarsınız. Ama asla ikisini aynı anda çalıştırmayın.

Hocam sadece Frame Generation açınca da sürekli inplut lag yiyorum 2K'de. Yani başka oyunlarda da olmuyor anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cyberpunk ağır bir oyun, iki teknolojiyi aynı anda mı açıyorsun? öyle sağlıklı kullanamazsın, sadece FG 2X açmanı öneririm, lag konusuna gelirsek Cyberpunk da herkeste lag ekliyor çünkü hem oyun çok ağır hemde DLSS upscale dışında diğer nvidia teknolojileri çok kötü çalışıyor o oyunda.

Sadece ikisi açık ve sırayla denedim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…