Arkadaşlar Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 2400e testlerde Snapdragon 8 Gen 2 yi geride bırakıyor. Büyük ihtimalle telefonda oynanacak en ağır olan Genshin Impact testine bakıyorum, Snapdragon hiç drop yemezken Exynos ise sürekli drop yiyor ve bir süre sonra FPS düşüşleri oluyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Samsung da inatla Exynos kullanıyor anlam veremiyorum.
https://nanoreview.net/en/soc-compare/samsung-exynos-2400e-vs-qualcomm-snapdragon-8-gen-2 şuradan bakıyorum mahvetmiş testlerde. yine aynı işlemci orta ayarlar da 30FPS zor alırken mahvolan işlemci ultrada 60 alırken gram zorlanmıyor.
ya v djakuzi
Uzman
Samsung da inatla Exynos kullanıyor anlam veremiyorum.
Çünkü kendi işlemcisi neden ekstra para verip baskasinin malini kullansin kâr marjı azalsın.
n3r3plAx
Uzman
Çünkü kendi işlemcisi neden ekstra para verip baskasinin malini kullansin kâr marjı azalsın.
SD işlemciye geçse mesela müşterisi artabilir diye düşünüyorum. Daha fazla satacaktır.
Vadbav
Başarılı
Aradaki farkı kendi üretimini kullanarak kapatıyordur ve yaptığı satış yetiyordur. Yoksa şirketler bunu zaten öngörür ona göre davranır.SD işlemciye geçse mesela müşterisi artabilir diye düşünüyorum. Daha fazla satacaktır.
Kimi uygulamada belki de çoğu uygulamada optimizasyondan kaynaklanıyor, bazen de uzun soluklu kullanımdaki farklar ikisi arasındaki termal başarım farkından doğabiliyor. Exynos 2200'lü S23 FE çok rahat bir şekilde yapabilecekken PUBG'de 40 FPS üstü almıyor. O telefon 120 FPS'de oynatır normalde.
Exynos'u tam manasıyla adam edebilseler aslında herkes için çok iyi olur. Rekabet de artar, seçenek de artar, Samsung cihazların fiyatı düşer.
S24 serisindeki E2400 bence gayet iyi bir işlemci.
Exynos'u tam manasıyla adam edebilseler aslında herkes için çok iyi olur. Rekabet de artar, seçenek de artar, Samsung cihazların fiyatı düşer.
S24 serisindeki E2400 bence gayet iyi bir işlemci.