Bütçe
500-600 iki fan icin

AtesGunes

Becerikli
Merhaba,

R5 3600 için yıllar önce aldığım Snowman T6 (6 ısı borulu, 120mm fan için) fanlarının yeteri kadar güzel çalışmadığını düşünüyorum.
İki yanında 12 Cm'lik fanlar var ancak son hızı 1300 RPM.

Bunları değiştirmek, çıkan fanları da kasada kullanmak istiyorum. Aşağıdaki linkte Raijintek markasının fanlarını gördüm. Fiyatı uygun görünüyor ve 2200 RPM hızı var görünüyor. RGB ile ilgilenmiyorum. Fiyatı da diğer markalardan uygun görünüyor.

Sizce bunlarla değiştirsem bir fark yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

R5 3600 için yıllar önce aldığım Snowman T6 (6 ısı borulu, 120mm fan için) fanlarının yeteri kadar güzel çalışmadığını düşünüyorum.
İki yanında 12 Cm'lik fanlar var ancak son hızı 1300 RPM.

Bunları değiştirmek, çıkan fanları da kasada kullanmak istiyorum. Aşağıdaki linkte Raijintek markasının fanlarını gördüm. Fiyatı uygun görünüyor ve 2200 RPM hızı var görünüyor. RGB ile ilgilenmiyorum. Fiyatı da diğer markalardan uygun görünüyor.

Sizce bunlarla değiştirsem bir fark yaratır mı?

O soğutucu göründüğün yarısı kadar iş yapmıyor, fanları değiştirsez de çok fark etmez, fana para harcamak yerine bir soğutucu alın daha iyi olur.

Ya da mevcut fanları kullanmaya devam edin.

O soğutucu göründüğün yarısı kadar iş yapmıyor, fanları değiştirsez de çok fark etmez, fana para harcamak yerine bir soğutucu alın daha iyi olur.

Ya da mevcut fanları kullanmaya devam edin.
Görüşünüz için teşekkürler. Ben 4 yıl önce aldım bu soğutucuyu, diğer 3 4 bakır borulu olanlardan daha iyi soğutma sağladığına kendim şahidim. Soğutucuya yeniden para vereceksem AM5 e geçmeden vermem :) O zaman da Scythe Fuma ya da Thermaltake falan alırım, şimdilik o parayı vermeye değecek bir işlemci kullanmıyorum (R5 3600).

Ancak zaten kasadaki boşluklar için fan bakıyordum. Eskileri kasaya takıp, hızlı iki fan almak daha mantıklı geldi şimdilik.
Raijintek markasından emin değilim sadece. Kısa sürede bozulursa üzülürüm.

İşlemciniz için yeterli sadece 6 ısı borulu bir soğutucu performansı vermiyor, raijintek verileri çok iyi şans verilebilir, thermalrigt fan var 3'lü paket ona da bakabilirsiniz.