Bütçe
500

BurakFDAN

Gelişen
Arkadaşlar cebimde bir miktar para var, kule tipi soğutma alacağım. İkinci elde 500 TL'ye bu ilanı buldum. Sıfırının linkine de buradan ulaşabilirsiniz incelemek için.
Üzerinde tek fan var ama benim elimde de ekstradan bu linkteki fandan bulunuyor. Elimdeki fanı da ilave ederek çift fan kullanacağım.

Sorum şu:
İşlemcim Ryzen 5 5600 ve aslında sıcaklık değerlerim oyun oynarken çok da sıkıntı çıkarmıyor, rahat oynayabiliyorum fakat render, tasarım vesaire işleri ile uğraşan biri olarak özellikle renderda sıcaklıklar biraz yükseliyor. Elimdeki fanı da ilave ederek çift fan şekilde bu soğutucuyu kullansam performansı yeterli olur mu?

İkinci bir soru daha:
İkinci elde soğutucu aramak yerine bütçeyi 2 katına çıkartıp 1000 TL civarında sıfır soğutucu almam çok daha iyi mi olur? Yoksa 2 kat fiyat farkına değecek bir deneyim farkı olmaz mı diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar cebimde bir miktar para var, kule tipi soğutma alacağım. İkinci elde 500 TL'ye bu ilanı buldum. Sıfırının linkine de buradan ulaşabilirsiniz incelemek için.
Üzerinde tek fan var ama benim elimde de ekstradan bu linkteki fandan bulunuyor. Elimdeki fanı da ilave ederek çift fan kullanacağım.

Sorum şu:
İşlemcim Ryzen 5 5600 ve aslında sıcaklık değerlerim oyun oynarken çok da sıkıntı çıkarmıyor, rahat oynayabiliyorum fakat render, tasarım vesaire işleri ile uğraşan biri olarak özellikle renderda sıcaklıklar biraz yükseliyor. Elimdeki fanı da ilave ederek çift fan şekilde bu soğutucuyu kullansam performansı yeterli olur mu?

İkinci bir soru daha:
İkinci elde soğutucu aramak yerine bütçeyi 2 katına çıkartıp 1000 TL civarında sıfır soğutucu almam çok daha iyi mi olur? Yoksa 2 kat fiyat farkına değecek bir deneyim farkı olmaz mı diyorsunuz?

İlk Soru: Çift Fan Kullanarak SNT Energy LC-400W Performansı​

1. Soğutucunun Tasarımı: SNT Energy LC-400W'nın tek fanla tasarlandığını göz önünde bulundurarak, ekleyeceğiniz fanın hava akışını artıracaktır. Çift fan kullanmak, daha fazla hava sirkülasyonu sağlayarak soğutma performansını artırabilir.

2. Fan Yerleşimi: Ek fanınızı soğutucunun arka kısmına ya da yanına yerleştirerek, sıcak havanın dışarı atılmasına veya soğuk havanın çekilmesine katkı sağlayabilirsiniz. Fanlar, birbiriyle uyum içinde çalışmalıdır.

3. Sıcaklık İzleme: Render ve tasarım sürecinde CPU'nuzun sıcaklık değerlerini izlemeye devam edin. Eğer sıcaklıklar 80 dereceyi aşmıyorsa, muhtemelen yeterli bir soğutma sağlanıyordur. Ancak 80 derecenin üstü sürekli oluyorsa, daha iyi bir soğutma çözümüne ihtiyacınız olabilir.

4. Gürültü Seviyesi: Ekstra fan eklemek gürültü seviyesini artırabilir. Bu durum sizin için problem teşkil edebilir.

İkinci Soru: Sıfır Soğutucu Almak​

1. Bütçe Değerlendirmesi: Eğer 1000 TL'ye kadar çıkabilme imkânınız varsa, bu fiyat aralığında daha kaliteli ve daha verimli soğutucular bulabilirsiniz. Bu, hem daha iyi soğutma hem de daha sessiz çalışma sunabilir.

2. Performans Farkı: Satın alacağınız sıfır soğutucular, genellikle daha iyi malzeme kalitesi ve tasarım özellikleriyle geliyor. Bu da 2 kat fiyat farkının bazı durumlarda haklı bir gerekçesi olduğunu gösterir.

3. Uzun Vadeli Kullanım: Sıfır bir soğutucu, gelecekteki bileşenlerle uyumluluğunu sürdürebilir. İkinci el bir ürün almanın tüm potansiyeli taşımayabileceğini unutmayın.

Sonuç​

- Çift fan ile mevcut soğutucu kullanmak kısa vadede güzel bir çözüm olabilir. Ancak bütçenizi 1000 TL'ye çıkarmak, uzun vadede daha iyi bir yatırım yapmanıza yardımcı olabilir. İkisini de dikkate alarak karar vermenizi öneririm.