Cihaz
General mobile gm5 plus
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere ROM atarken soft brick olmuş GM5 Plus'ı nasıl düzeltebileceğinizi anlatacağım.

Gerekenler:
  • GM5 Plus.
  • TWRP.
  • Açık OEM kilidi.
  • Bir PC.
1.Bootloader ve vendor Update yapıp ROM kurma.
Evet cihazımızı TWRP recovery moda alıyoruz ve wipe>advenced wipe bölümüne gelip turuncu renkle çizdiğimiz yerleri seçip wipe yapıyoruz:

IMG_20240929_143046.webp

Bu işlemi yaptıktan sonra TWRP ana menüsüne geri gelip bu dosyaları indirip cihazımızın dahili depolamasına, bilgisayara bağlayarak atıyoruz:
Attıktan sonra TWRP menüsünden install kısmına gelip modem Update adlı dosyayı kuruyoruz ve sonrasında çıkıp vendor Update dosyasını kuruyoruz ve geri gelip xosp adlı dosyayı kuruyoruz. Daha sonrasında reboot System diyoruz ve cihaz Android starting yazısında takılı kalacak, cihazı kapatıp tekrardan TWRP giriyoruz ve bu sefer buraları wipe yapıyoruz:

IMG_20240929_144228.webp

Geri çıkıp bu sefer şu dosyayı indirip telefonun depolamasına atıyoruz:
Sonra install kısmına gelip yüklemeyi başlatıyoruz ve karşımıza böyle bir ekran gelecek:

LZ7Akz.webp

Buradan Türkçe dilini seçip ileriye tıklayacağız sonrasında böyle bir ekran gelecek:

r6BMWz.webp

Buradan da ileriye basıyoruz ve böyle bir ekran geliyor:

g2z8dQ.webp

Buradan cihazımızın modelini seçip ileriye basıyoruz, böyle bir ekran gelecek:

9g8oMO.webp

Veriyi biçimlendir deyip ileriye basıyoruz, son olarak böyle bir ekran gelecek:

qj1M6V.webp

Stock ROM'u yükle basıyoruz ve kurulum başlayacak ve bitince son kısmına basçaz TWRP kilitli açılacak alt kısmı kaydırarak kilidi açıyoruz wipe cache dalvik kısmına basıyoruz çubuğu kaydırıyoruz ve bitince reboot System basçaz ve başarıyla soft brick düzeltip Android 7 stock ROM kurmuş olacağız ROM güncelleme alıyor bu arada hatta Android 8 güncellemesini kurdum bir can dostumun önerisiyle neyse benden bu kadardı iyi sosyaller! Son olarak eğer Bootloader ve vendor Update yapmayı unutursanız fena bir soft brick oluyor fastboottan bile stock ROM kurulmuyor ama ben böyle kendi deneyimle düzelttim umarım yararlı olmuştur.

Son düzenleme:
Aynı işlem farklı bir cihazda, o cihazın stock ROM ile yapılabilir mi?

Olmaz daha farklı adımlar gerekir yardıma ihtiyacınız varsa konu açın elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Neden Custom ROM kurup, wipe edip, stock ROM kuruyoruz? Direkt wipe edip stock ROM'u kursak olmuyor mu?

Vendor ve Bootloader Update için hocam yoksa boot etmiyor ben çok denedim Android 6 stock denedim Fastboot ile cihaz bana mısın demedi yüklendi ama açılmadı.