- Cihaz
- General mobile gm5 plus
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere ROM atarken soft brick olmuş GM5 Plus'ı nasıl düzeltebileceğinizi anlatacağım.
Gerekenler:
Evet cihazımızı TWRP recovery moda alıyoruz ve wipe>advenced wipe bölümüne gelip turuncu renkle çizdiğimiz yerleri seçip wipe yapıyoruz:
Bu işlemi yaptıktan sonra TWRP ana menüsüne geri gelip bu dosyaları indirip cihazımızın dahili depolamasına, bilgisayara bağlayarak atıyoruz:
androidfilehost.com
androidfilehost.com
androidfilehost.com
Attıktan sonra TWRP menüsünden install kısmına gelip modem Update adlı dosyayı kuruyoruz ve sonrasında çıkıp vendor Update dosyasını kuruyoruz ve geri gelip xosp adlı dosyayı kuruyoruz. Daha sonrasında reboot System diyoruz ve cihaz Android starting yazısında takılı kalacak, cihazı kapatıp tekrardan TWRP giriyoruz ve bu sefer buraları wipe yapıyoruz:
Geri çıkıp bu sefer şu dosyayı indirip telefonun depolamasına atıyoruz:
androidfilehost.com
Sonra install kısmına gelip yüklemeyi başlatıyoruz ve karşımıza böyle bir ekran gelecek:
Buradan Türkçe dilini seçip ileriye tıklayacağız sonrasında böyle bir ekran gelecek:
Buradan da ileriye basıyoruz ve böyle bir ekran geliyor:
Buradan cihazımızın modelini seçip ileriye basıyoruz, böyle bir ekran gelecek:
Veriyi biçimlendir deyip ileriye basıyoruz, son olarak böyle bir ekran gelecek:
Stock ROM'u yükle basıyoruz ve kurulum başlayacak ve bitince son kısmına basçaz TWRP kilitli açılacak alt kısmı kaydırarak kilidi açıyoruz wipe cache dalvik kısmına basıyoruz çubuğu kaydırıyoruz ve bitince reboot System basçaz ve başarıyla soft brick düzeltip Android 7 stock ROM kurmuş olacağız ROM güncelleme alıyor bu arada hatta Android 8 güncellemesini kurdum bir can dostumun önerisiyle neyse benden bu kadardı iyi sosyaller! Son olarak eğer Bootloader ve vendor Update yapmayı unutursanız fena bir soft brick oluyor fastboottan bile stock ROM kurulmuyor ama ben böyle kendi deneyimle düzelttim umarım yararlı olmuştur.
Gerekenler:
- GM5 Plus.
- TWRP.
- Açık OEM kilidi.
- Bir PC.
Evet cihazımızı TWRP recovery moda alıyoruz ve wipe>advenced wipe bölümüne gelip turuncu renkle çizdiğimiz yerleri seçip wipe yapıyoruz:
Bu işlemi yaptıktan sonra TWRP ana menüsüne geri gelip bu dosyaları indirip cihazımızın dahili depolamasına, bilgisayara bağlayarak atıyoruz:
GM_5PLUS_7.1.1_NNH26_VENDOR_PARTITION_UPDATE_BY_TURKDEVS.zip | by Asderdd for GM 5 Plus
Download GApps, Roms, Kernels, Themes, Firmware, and more. Free file hosting for all Android developers.
GM_5PLUS_MODEM_v14.28_BOOTLOADER_v1210.17_UPDATER_BY_TURKDEVS.zip | by Asderdd for GM 5 Plus
Download GApps, Roms, Kernels, Themes, Firmware, and more. Free file hosting for all Android developers.
XOSP-UNOFFICIAL-20170614-shamrock.zip | by Cenkay for GM 5 Plus
Geri çıkıp bu sefer şu dosyayı indirip telefonun depolamasına atıyoruz:
GM_5PLUS_7.1.1_NNJ34_AROMA_STOCK_ROM_BY_TURKDEVS.zip | by Cenkay for GM 5 Plus
Buradan Türkçe dilini seçip ileriye tıklayacağız sonrasında böyle bir ekran gelecek:
Buradan da ileriye basıyoruz ve böyle bir ekran geliyor:
Buradan cihazımızın modelini seçip ileriye basıyoruz, böyle bir ekran gelecek:
Veriyi biçimlendir deyip ileriye basıyoruz, son olarak böyle bir ekran gelecek:
Stock ROM'u yükle basıyoruz ve kurulum başlayacak ve bitince son kısmına basçaz TWRP kilitli açılacak alt kısmı kaydırarak kilidi açıyoruz wipe cache dalvik kısmına basıyoruz çubuğu kaydırıyoruz ve bitince reboot System basçaz ve başarıyla soft brick düzeltip Android 7 stock ROM kurmuş olacağız ROM güncelleme alıyor bu arada hatta Android 8 güncellemesini kurdum bir can dostumun önerisiyle neyse benden bu kadardı iyi sosyaller! Son olarak eğer Bootloader ve vendor Update yapmayı unutursanız fena bir soft brick oluyor fastboottan bile stock ROM kurulmuyor ama ben böyle kendi deneyimle düzelttim umarım yararlı olmuştur.
Son düzenleme: