Merhaba arkadaşlar,
Benim bir masaüstü bilgisayarım var, normalde HDD'ye kurulu Windows 7 kullanıyordum, hızlandırmak için SSD alıp Windows 10 kurup kullanmak istedim. Eski Windows 7'de lisanslı program olduğu için onu da ikinci Windows olarak kullanmaya devam edecektim.
SSD aldım, Windows 10 kurdum, açıldı sorun yoktu ancak bazen SSD görmüyordu. Sonra fark ettim ki yeniden başlatınca görüyor ama kapatıp açınca görmüyordu. Soğuk önyükleme diye tabir edilen yani kapatıp açtığımda BIOS ayarlarına giriyorum, listede SSD yok. Sonra ayarlardan çıkıyorum yeniden başlatıyor bu sefer SSD listede görünüyor, sorunsuz açılıyor ve çalışıyor. Her seferinde bunu yapmak tabii ki saçmalık.
Bunu düzeltmek için denemediğim şey kalmadı. Tüm HDDleri söküp SSD'yi yalnız taktım fayda etmedi. BIOS ayarlarını kurcaladım olmadı. Zaten BIOS ayarlarında internette tavsiye edilen ayarları uygulayabileceğim ayarlarda yok. Mesela AHCI modu yok. BIOS güncelleme tavsiye ediliyor daha önce güncellemiştim bu anakart için son yayınlanan BIOS yüklü.
Sonuç olarak internette çok şey okudum denedim çözüm olmadı ama sorun Windows kurulumu ile ilgili değil. Anakart SSD'yi ilk açılışta görmüyor.
WD destek ile yazıştım, yaşadıklarıma anlam veremediler, başka bilgisayarda deneyin, aynı şey yaşanırsa değişime gönderin dediler. Laptop vardı eski bir tane SSD'yi ona taktım şak diye, diğer bilgisayarda kurduğum Windows 10'u açtı. Demek ki SSD'de sorun yok anladık ama benim masaüstü anakartın derdi ne, niye görmüyor?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Bilgisayar Özellikleri:
- Anakart Intel DG31PR
- Kasa ASUS Vento A8
- RAM 4 GB (2+2)
- PSU 350W
- Ekran Kartı ASUS EAH5570 1 GB
HDD'ler:
- Seagate 80GB IDE
- Seagate 1 TB SATA
- Samsung 320 GB SATA
- DVD RW SATA
SSD: