Bütçe
800

jonesknow

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce masaüstü bilgisayarımı sattım ve bir dizüstü bilgisayar aldım. Dizüstü bilgisayarımda hâlihazırda 1 TB M.2 SSD var. Masaüstü bilgisayarımı satarken ise sistemdeki ana SSD’mi ve 2 TB’lik 3.5 inç HDD’mi çıkarmıştım. HDD için harici bir kutu aldım, masada duruyor. İhtiyacım oldukça USB ile bağlayıp kullanıyorum.

Dizüstü bilgisayarda sadece 1 adet M.2 slotu var. Elimdeki M.2 SSD, dizüstüdeki SSD’den daha hızlı ancak üstündeki soğutucu nedeniyle kasaya sığmıyor. Bilgisayar 14 inçlik bir oyuncu dizüstüsü olduğu için yer oldukça kısıtlı. Bu nedenle, M.2 SSD’yi harici kullanmak istedim. Hızı düşse de hiç kullanamamaktan iyidir diyerek M.2 SSD kutularına bakmaya başladım fakat soğutuculu SSD’lerin sığabileceği bir kutu bulamadım. Soğutucusunu da sökmek istemiyorum.

Eskiden SATA HDD/SSD’lerde kullanılan SATA to USB kabloları vardı (aşağıya görsel bırakacağım). Acaba M.2 SSD için de benzer bir kablo veya aparat var mıdır? Aradım ama bulamadım, muhtemelen doğru kelimelerle arama yapmıyorumdur. M.2 kutusu alıp içini sökmeyi düşündüm ama daha sağlıklı bir çözüm olabilir diye burada sormak istedim. Fikri olan var mı?

Dosya Ekleri

• 10140459401266.webp
    10140459401266.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce masaüstü bilgisayarımı sattım ve bir dizüstü bilgisayar aldım. Dizüstü bilgisayarımda hâlihazırda 1 TB M.2 SSD var. Masaüstü bilgisayarımı satarken ise sistemdeki ana SSD'mi ve 2 TB'lik 3.5 inç HDD'mi çıkarmıştım. HDD için harici bir kutu aldım, masada duruyor. İhtiyacım oldukça USB ile bağlayıp kullanıyorum.

Dizüstü bilgisayarda sadece 1 adet M.2 slotu var. Elimdeki M.2 SSD, dizüstüdeki SSD'den daha hızlı ancak üstündeki soğutucu nedeniyle kasaya sığmıyor. Bilgisayar 14 inçlik bir oyuncu dizüstüsü olduğu için yer oldukça kısıtlı. Bu nedenle, M.2 SSD'yi harici kullanmak istedim. Hızı düşse de hiç kullanamamaktan iyidir diyerek M.2 SSD kutularına bakmaya başladım fakat soğutuculu SSD'lerin sığabileceği bir kutu bulamadım. Soğutucusunu da sökmek istemiyorum.

Eskiden SATA HDD/SSD’lerde kullanılan SATA to USB kabloları vardı (aşağıya görsel bırakacağım). Acaba M.2 SSD için de benzer bir kablo veya aparat var mıdır? Aradım ama bulamadım, muhtemelen doğru kelimelerle arama yapmıyorumdur. M.2 kutusu alıp içini sökmeyi düşündüm ama daha sağlıklı bir çözüm olabilir diye burada sormak istedim. Fikri olan var mı?

Buna sığma ihtimali yüksek.