Sokak kedisine kısırlaştırılmış kedi maması verilir mi?

Makaleler
1
Yer
KüçükÇiftlik Park Megadeth Konseri
Merhaba.

Bizim kısırlaştırılmış bir kedimiz var. Dolayısıyla maması da kısırlaştırılmış kedi maması. Bugün binaya bir kedi girdiğini fark ettim. Kedi aynı benim kediye benziyordu, bir an benim kedim sandım korktum. Biraz daha yakından bakınca sokak kedisi olduğunu anladım. Beni evime, kapının önüne kadar takip etti. Biraz zayıftı ve aç gözüküyordu. Ben de bari kapının önüne biraz benim kedinin mamalarını koyayım dedim. Gerçekten açtı, bayağı bir yedi. Ancak sonradan aklıma bir şey takıldı. Bu verdiğim mama kısırlaştırılmış kedilere özel olarak üretilmiş mama. Yani bunu yiyen sokak kedisi kısır değildir diye düşünüyorum.

Herhangi bir zararı olur mu kediye?

Kalorisi daha düşük oluyor kısırlaştırılmış kedilere olan mamaların. Normal mamaya nazaran hızlı geri acıkmış olabilir çok ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kısırlaştırılmamış bir sokak kedisine kısırlaştırılmış kedi maması verilebilir ancak bu ideal bir beslenme tercihi değil kısır mamaları kısırlaştırılmış kedilerin metabolizmasına uygun olarak daha düşük kalori ve yağ içeriğine sahiptir bu nedenle, kısırlaştırılmamış bir kediye uzun vadede sürekli olarak verilirse yeterli enerji ve besin alamayabilir yüksek enerjiye ihtiyaç duyan genç veya aktif kedilerde kilo kaybına yol açabilir. Normal yetişkin maması veya yüksek proteinli mama vermek daha uygundur.

Kısırlaştırılmamış bir sokak kedisine kısırlaştırılmış kedi maması verilebilir ancak bu ideal bir beslenme tercihi değil kısır mamaları kısırlaştırılmış kedilerin metabolizmasına uygun olarak daha düşük kalori ve yağ içeriğine sahiptir bu nedenle, kısırlaştırılmamış bir kediye uzun vadede sürekli olarak verilirse yeterli enerji ve besin alamayabilir yüksek enerjiye ihtiyaç duyan genç veya aktif kedilerde kilo kaybına yol açabilir. Normal yetişkin maması veya yüksek proteinli mama vermek daha uygundur.
Kedi öyle devamlı olarak baktığım bir kedi değil, kapıma kadar dayanınca dedim bari vereyim yesin biraz. Yani öyle sağlıksal bir risk oluşturmayacaksa kendisi için problem yok.

Kedi öyle devamlı olarak baktığım bir kedi değil, kapıma kadar dayanınca dedim bari vereyim yesin biraz. Yani öyle sağlıksal bir risk oluşturmayacaksa kendisi için problem yok.

Eğer düzenli besliceksen sokakta olsa bile mamasını vereceksen bakacaksan kediye normal mama almanı öneririm diğer türlü uzun süre kısır mama vermeye devam etme.

Eğer düzenli besliceksen sokakta olsa bile mamasını vereceksen bakacaksan kediye normal mama almanı öneririm diğer türlü uzun süre kısır mama vermeye devam etme.
Dediğim gibi, bu kısırlaştırılmış kedi mamasını verdim hepsini yiyince binadan çıktı gitti. Muhtemelen kediyi bir daha görmem hayatım boyunca.

Hiçbir sorun olmaz hatta iyi bile en azından yiyecek bir şeyler yemiş.

Dediğim gibi, bu kısırlaştırılmış kedi mamasını verdim hepsini yiyince binadan çıktı gitti. Muhtemelen kediyi bir daha görmem hayatım boyunca.

Hep verseniz bile sorun olmaz. Kısır kediler daha az kalori harcadığı için obezite riskine karşın bu mamalar veriliyor.

Geri
Yukarı Alt