Sokakta döşenen kalın siyah kablolar fiber altyapısı olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shruux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 85
  • Etiketler Etiketler
    kablolar siyah

shruux 15

Uzman
Birkaç gündür bulunduğum bölgede kazılar yapılıyor. Benim evimin olduğu sokak değil ancak evimden bakınca gözüken başka bir sokakta yol boyunca kazı yapılıyor, kepçeyle gelip asfaltı kazıyorlar. Kazdıkları alan büyük değil, sadece kabloları döşeyecek kadar. Kablolar siyah ve kalınlıkları tahminimce yaklaşık bir kutu kola kadar.

Bulunduğum bölgede Türk Telekom fiber var fakat şu an kazı yapılan yerin tam tersi bir yönden geliyor onun kabloları. Bu başka bir ISS'nin fiber altyapı çalışması olabilir mi? Superonline için altyapı talebi oluşturmuştum, çevremdeki kişilerden de talep oluşturmalarını rica etmiştim. Talep oluşturduktan sonra bana ulaşan kimse olmadı ancak bu kazılar onunla ilgili olabilir mi?

Her şey olabilir kutu kola kalınlığında kablo elektrik hattı da olabilir. Çalışanları yakala, bence bir dürt, neymiş bu ya de

Rögar kapağı var ise onların üzerindeki yazılara bak, 2 hafta önce benim burada da kazı yapıldı, üst sokağımda, rögarların üzerinde İBB f/o yazıyor, mesela İBB fiber optik kazısı ve sorduğumda bütün firmalar bu hattı kiralayıp fiber çekebilir, abi TurkNet mi dedim, o da çeker, Superonline da dedi kim kiralarsa dedi. Ama çektikleri kablolar parmak kalınlığında siyah fiber kabloydu.

Her şey olabilir Kutu kola kalınlığında kablo elektrik hattı da olabilir. Çalışanları yakala bence bir dürt neymiş bu ya de
Bölgede elektrik var hocam, herhangi bir kesinti problemi de yaşanmıyor. O nedenle bana düşük bir ihtimal gibi geldi elektrik olması. Bulunduğum bölge altyapı konusunda sadece internette eksik.

Şimdi sormaya gittim, kimse yoktu kazdıkları yerde. Siyah borular duruyor ama üstlerinde herhangi bir yazı yok ve boruların içleri boş.

Son düzenleme:
Bunlar kangal boru içinden başka boru geçireceklerdir; muhtemelen elektrik ya da internet veya ışık dikeceklerdir.

Bence sonra bir daha uğrayın, formikaryum bile olabilir o

Bence sonra bir daha uğrayın, formikaryum bile olabilir o
Bunlar kangal boru içinden başka boru geçireceklerdir; muhtemelen elektrik ya da internet veya ışık dikeceklerdir.
Çalışanları buldum şimdi internet için yapıyorlarmış. Hangi ISS diyince Vodafone dediler. Vodafone altyapısı ilk kez duyuyorum, Turk telekom ve Vodafone bölgeye fiber getirirken Superonline talep açmamıza rağmen uyuyor sanırım.

Ben de ilk kez Vodafone altyapısına canlı tanıklık ediyorum şu an. Hayırlı mı olsun, geçmiş mi olsun diyeyim bilemedim.

Ben de ilk kez Vodafone altyapısına canlı tanıklık ediyorum şu an. Hayırlı mı olsun, geçmiş mi olsun diyeyim bilemedim.
Pek hayırlı olmadığı kesin benim için bu devirde Vodafone ev interneti kullanan varsa onlara hayırlı olsun. Bir gün Superonline altyapısı gelmesi ve bana hayırlı olması dileğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…