suqru

Çalışkan
Merhaba. Eski bir laptopum vardı ekranını söktüm ve kullanmak istiyorum. Panel model numarası NT156WHM-N32. Yurtdışından kartlar buldum ama fiyatları pahalı, vermeme değeceğini sanmıyorum. Türkiye'den ikinci el veya daha uyguna bulabileceğim yerler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Eski bir laptopum vardı ekranını söktüm ve kullanmak istiyorum. Panel model numarası NT156WHM-N32. yurt dışından kartlar buldum ama fiyatları pahalı, vermeme değeceğini sanmıyorum. Türkiye'den ikinci el veya daha uyguna bulabileceğim yerler var mı?

Ekranin model numarasini bul Google'a 'model numarası kontrolcu' yaz oradan butcene uygun seç.

Laptop ekranınıza uygun bir LCD controller board almanız gerekmekte.

Genel olarak Çinde üretildiğinden, oradan almak zorundasınız. Öyle bir parçanın 2. eli zaten zor bulunur.

Ikinci el monitor almakla ayni fiyata gelir. Hatta geçebilir. Gerekli kart secimi de cok dikkatli yapilmali. Panellerin pin sayisi, soket tipi, frekansi vb gibi degerleri tam olarak bilip ona gore kart secmek gerekir. Uygun ve dogru karti seçip calistirsaniz bile kutulama icin ayrica masraf yapmaniz gerekecek.