Solucan deliği gerçek mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1614
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 716
Bilim kurgu öğesi şu anda, varlığını gösteren hiçbir şey bulunamadı henüz. Böyle bir şeyin olup olmadığını bilmiyorum, varlığı gibi yokluğunu da kanıtlayabilecek bir veri yok elimde.

Şu anda dünya da bile bilinmeyen birçok şey varken bunu bilmek neredeyse şu an için imkansız gibi. Şahsen olduğunu düşünüyorum ama aklımda görünüşünü canlandıramıyorum, garip.

Daha önce bir miktar antimadde ile beslenen solucan deliğinin kısa süreliğine açık tutulabileceğine dair düşünsel deneyler görmüştüm ve duymuştum. Daha fazla antimadde ile içinden geçilebilecek kadar genişletilip, gereken süre kadar açık tutulabilecekti. Bunun üretimi ve sağlanması için ne gibi bir yüksek teknoloji ve enerji seviyesinin gerekeceğini hayal dahi edemiyorum. Tek düşünebildiğim bir değil iki Dyson Küresi ile elde edilebilecek kadar yüksek bir enerji gerekeceğidir. Solucan deliği teknolojisini Kardaşev ölçeğindeki tip 2 bir medeniyet yapabilir. Tip 3 bir medeniyet için ise solucan deliği kullanmak bizim araba kullanmamız kadar normal bir olaya dönüşür.

@Qahnaarin peki hocam antimadde tam olarak nedir? Biraz duymuslugum var ama detaylı bilginiz var mı?

Normal maddenin zıttı olarak düşünülür. Yani normal maddenin atomlarını ve yüklerini düşün, onların eksi yükte olan karşılığıdır. Elektronun zıttı pozitron gibi. Normal madde ile antimadde temas ettiğinde birbirini yok eder ve enerji açığa çıkarır. Evrende antimadde miktarının normal maddeye oranla çok az olduğu biliniyor. Evrenin ilk safhalarında daha fazlaydı, ancak süreç içerisinde normal madde üstünlük kazandı gibisinden düşünceler mevcut. Solucan deliği ile ilişkilendirilmeleri ise antimadenin, normal maddenin temel parçacıkları üzerindeki etkisinden kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…