Ben kendim yemek için balık alacağım ama hep hamsi yedim. Bu sefer somon alayım diyorum ama nasıldır tadı, yapılış şekli hamsiden farklı mı bilmiyorum. Bir de sadece 1 somon 1 kişiye için yeterli mi yardımcı olur musunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Piştikten sonraki görünümü yüzünden tam pişmediğini sanabilirsiniz, daha fazla pişirmek suyunu kaybetmesine neden olacaktır. Tavada pişiriyorsanız (fileto kalınlığına bağlı olarak değişse de) 5-7 dakika arası yeterli olacaktır. Önerim 5 dakikayı çok geçmesin.
- Makaleler
- 3
YouTube'dan videolar izle. Ozellikle yemek yapilisinda cok tecrubeli degilsen anlatim/pratik donusumu zor olur.
Somon besin değeri yüksek, yağlı ve lezzetli bir balık. Pişirilme şekline geçersem fırında ya da tavada yapabilirsin, fırında daha kuru ve yağı az olur ama lezzeti tavadakinin keyfini vermez. Tavada 7-8 dakika yüksek ateşte pişer, ancak iyice pişmesi için kısık ateşte 5 dakika daha arkalı önlü çevirin.
1 somon yeterli mi, temizlemesi zor mu, tadı hamsiye benziyor mu?
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
1 somon yeterli mi, temizlemesi zor mu, tadı hamsiye benziyor mu?
Tadi cok olaganustu farkli degil.
Temizlemesi bence kolay degil.
Bence bir somon yeterli olacaktir bir kisi icin. Iki kisiyi de az yiyen insanlar iseniz idare eder.
Yeni konular
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-
-
-