Swat Cbs GIF by CBS

Bahse konu olan fiziki müdahale:

Bizim kullanıcılar olarak IP adreslerimiz belli değil mi? Giriş yaptığımız cihazlar falan çoklu üyelik olmasın diye kaydediliyor. Bir kere arkadaşım deneme sınavı olurken tabletini vermişti mesela şuan benim yüzümden Techolay'a kayıt olamıyor. Yani sadece mevcut kullanıcıları korumaya çalışsanız. Sonuçta ne kadar verimsiz ve hatalı bir yöntem olsa da bir süre yavaşlığın önüne geçebilir.
Bu biraz yurt dışı trafiğine siteyi kapatmak olur ama olmaz. Gerek yurt dışından bağlanan kullanıcılar, gerek Google ve diğer arama motorlarına ait robotlar siteyi anlık olarak ziyaret ediyor. Sizlerin bağlantı yaptığı IP adresleri elbette var ancak gelen saldırılara ait IP adresleri sürekli değişiyor bu sebeple sürekli yeni kurallar giriliyor.

Bu biraz yurt dışı trafiğine siteyi kapatmak olur ama olmaz. Gerek yurt dışından bağlanan kullanıcılar, gerek Google ve diğer arama motorlarına ait robotlar siteyi anlık olarak ziyaret ediyor. Sizlerin bağlantı yaptığı IP adresleri elbette var ancak gelen saldırılara ait IP adresleri sürekli değişiyor bu sebeple sürekli yeni kurallar giriliyor.
Ya gerçekten böyle boş şeylerle uğraşan insanlara ne derim bilemiyorum. Hiç mi hayatın yok arkadaş hiç mi ya? Böyle boş işlerle uğraşacağına kariyerine odaklansan ne başarılara imza atmıştın belki de...

Mobil uygulama yapılsa mesela (geçici süreliğine) olmaz mı? Chrome'da indirmek istiyor musunuz diyordu indir dedim telefonda böyle bir şey var mesela. Arama motorundan giriş yapmaz idare ederiz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250901-210616.webp
    Screenshot_20250901-210616.webp
    538,1 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de ciddi anlamda DDoS saldırılarına maruz kalıyordum, bu gibi durumlarda başta ufak ama en önemli önlem DDoS yediğini, baş etmeye çalıştığını söylememek. Bu tip saldırılar için konu açılınca vs. daha çok motivasyon sağlanıyor saldırgana. Naçizane tavsiyem bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör: