Detaylar
Kim cevapladı?Atamızın İzinden
Deneyimli
Bu insanların derdi ne bu kadar ya? Ha biz orta doğu ülkesiyiz değil mi? İdam şart bu ülkeye. Adalet sistemi sıkılaştırılmalı. Sıkılaştırılsa bile millet yine yapacağını yapar da neyse.
@Charles Smith ?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 4
İşler pek de iyiye gitmiyor gibi.
Bu dediğinize katılmıyorum. Daha ortada düzgün bir hukuk sistemi yokken idamın getirilmesi, her şeyi daha da batıracaktır. İyi hal indirimiyle, zartla zurtla katillerin salındığı şu ülkede idam cezasının katillere işleyeceğini mi düşünüyorsunuz? Şahsen zannetmiyorum.
Atamızın İzinden
Deneyimli
Adalet sistemi adam edilmeli zaten önce. Sonra idam gelmeli. Beni 8 kişi sopalarla taşlarla darp ettiler sırf 18 yaşından küçük diye ailesine para cezası bile vermediler. Sonra bu çocuklar 3-4 kişiye daha böyle zarar vermişler. Bildiğim kadarıyla yine ceza almamışlar. Bugün insanları darp eden çocuk yarın adam bıçaklar. 18 yaş altınada bir denetim getirilmeli artık. Ama biz bu hükümetten çok şey bekliyoruz.İşler pek de iyiye gitmiyor gibi.
Bu dediğinize katılmıyorum. Daha ortada düzgün bir hukuk sistemi yokken idamın getirilmesi, her şeyi daha da batıracaktır. İyi hal indirimiyle, zartla zurtla katillerin salındığı şu ülkede idam cezasının katillere işleyeceğini mi düşünüyorsunuz? Şahsen zannetmiyorum.
Kim bilir daha kaç kişiye saldırdı bu eşkiyalar.
Ekonomi ve adalet sistemi aşırı düzeyde bozuldu. Gelir dağılımı adaletsizliği en uçlara yükseldi. İnsanlar geçinemez oldu bu yüzden travma oranları ciddi oranlarda arttı. Bu saatten sonra şans eseri yaşıyoruz ve yaşayacağız artık. Her an heryerde bir şekilde ölebilir, öldürülebiliriz. Yani ekmek alırken, durakta otobüs dolmuş beklerken, bir yerde yemek yerken, yolda yürürken vs. vs. Daha geçenlerde bir günde 7 kadın katledildi. Bir madde bağımlısı önüne çıkan 6 kişiyi bıçakladı 4 kişi öldü, ikisi hastanede yatıyor.
Bu insanların derdi ne bu kadar ya? Ha biz orta doğu ülkesiyiz değil mi? İdam şart bu ülkeye. Adalet sistemi sıkılaştırılmalı. Sıkılaştırılsa bile millet yine yapacağını yapar da neyse.
@Charles Smith?
Dertleri falan yok can sıkıntısından yapıyorlar artık, içeri girsem 1-2 ay durur çıkarım zaten diyor.
Örnek:
- Makaleler
- 1
Adalet istiyoruz diyen mahsun karaca gibi. Ancak bunun gerçek hali. Klasik muz cumhuriyetinden ne beklersiniz.
@Charles Smith?
İdam gelmemeli gelmesin de. Adalet ne kadar düzeltirse düzeltilsin idam çok sakat bir cezadır. Örnek olarak eski Amerika var, siyahinin teki idam ediliyor yıllar sonra masum olduğu ortaya çıkıyor.
memzcat
Uzman
Bu sistemin de hatasını bulup istedikleri kişiyi idam ederler.Bu insanların derdi ne bu kadar ya? Ha biz orta doğu ülkesiyiz değil mi? İdam şart bu ülkeye. Adalet sistemi sıkılaştırılmalı. Sıkılaştırılsa bile millet yine yapacağını yapar da neyse.
@Charles Smith ?