Alakalı değil, gerekli değil. ABD'nin Karadeniz'i kontrol etme riski Çin'i olaya dahil etmeye yeter. Sence ABD, Rusya'nin ticaretinde kritik bir bölgeyi ele geçirirken, Rusya'nın Karadeniz kıyılarını tehdit ederken, savunmasız bırakırken Çin oturup izler mi? Aferin müttefikimi fena sıkıştırdın helal olsun, deyip alkışlar mı?
Yine alakalı değil. İsrail İran'ı vuruyor, Türkiye'yi değil. 4.ye söylüyorum, Karadeniz'e giriş çıkışların kontrolünün ABD eline geçmesi riskini Rusya alır mı? Aklına mantığına sığıyor mu bu? Karadeniz'e tek bir giriş var, tek bir çıkış var ve o da Türkiye'nin elinde.
Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hatları da geçiyor. Bunları kapatma kozu da var Türkiye'nin bak şimdi aklıma geldi.
Tamam geç NATO'yu, NATO'yu unut. Avrupa'nın Türkiye'yi koruması için NATO'ya gerek yok. ABD'ye olan güvenin sarsılmış olması, Türkiye'nin Karadeniz kıyılarını kontrol ediyor olması, Akdeniz'e yani Fransa, İtalya ve İspanya'ya doğrudan risk oluşturabilecek bir konumda kıyısının olması Türkiye'yi korumaları için yeter. Rusya ve Çin de yukarda defalarca anlattım.
Yine defalarca anlattım, Türkiye de kendini İsrail'e karşı gayet rahat savunabilir, ayrılıkçılara rağmen.
Mesajlara cımbızlama yapmayınız. Cevap verecekseniz bütün olarak cevap verin.