Çin şu an sandığınız kadar güçlü değil. Ekonomik olarak Afrika'ya yerleşmeye çalışıyor. Orta Asya'da Rus etkisini kırıp müttefik yapmaya çalışıyor. ABD ile zaten gerilimler kendi ekonomisini küçültüyor. İsrail ile aynı anda ABD'yi ekonomik olarak karşısına alması için neden bulamıyorum ben
ABD kontrolünde Türkiye demek ABD kontrolünde Akdeniz, Karadeniz, Orta Doğu, Kuzey Afrika demek. Ayrıca Avrupa ticaretinde de ciddi söz sahibi demek. Rusya'ya karşı ABD elinin güçlenmesi demek. Putin'in köşeye sıkıştırılması demek. Rusya'nın güneyinin savunmasız kalması demek.

Çin'in İsrail'i karşısına alması için yeterli sebepler.

Alakalı değil, gerekli değil. ABD'nin Karadeniz'i kontrol etme riski Çin'i olaya dahil etmeye yeter. Sence ABD, Rusya'nin ticaretinde kritik bir bölgeyi ele geçirirken, Rusya'nın Karadeniz kıyılarını tehdit ederken, savunmasız bırakırken Çin oturup izler mi? Aferin müttefikimi fena sıkıştırdın helal olsun, deyip alkışlar mı?

Yine alakalı değil. İsrail İran'ı vuruyor, Türkiye'yi değil. 4.ye söylüyorum, Karadeniz'e giriş çıkışların kontrolünün ABD eline geçmesi riskini Rusya alır mı? Aklına mantığına sığıyor mu bu? Karadeniz'e tek bir giriş var, tek bir çıkış var ve o da Türkiye'nin elinde.

Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hatları da geçiyor. Bunları kapatma kozu da var Türkiye'nin bak şimdi aklıma geldi.

Tamam geç NATO'yu, NATO'yu unut. Avrupa'nın Türkiye'yi koruması için NATO'ya gerek yok. ABD'ye olan güvenin sarsılmış olması, Türkiye'nin Karadeniz kıyılarını kontrol ediyor olması, Akdeniz'e yani Fransa, İtalya ve İspanya'ya doğrudan risk oluşturabilecek bir konumda kıyısının olması Türkiye'yi korumaları için yeter. Rusya ve Çin de yukarda defalarca anlattım.

Yine defalarca anlattım, Türkiye de kendini İsrail'e karşı gayet rahat savunabilir, ayrılıkçılara rağmen.

Mesajlara cımbızlama yapmayınız. Cevap verecekseniz bütün olarak cevap verin.
Turkiye gucsuz demiyorum ama gucu kendine bagli. NATO bizi asla ama asla hicbir sartta savunmaz. Rusya saldirsa yarisi sana yarisi bana diye bolmek isteyeceklerdir, bu da kesin. Gencler ultra milliyetci degiller. Bunun nedeni malum guruhun 23 yildir milliyetciligi yok edip gerici yobaz dini toplum yaratmaya calismasi ki o da olmadi. Hepsi ateist - deist oldu. Dindar gorunenler bile alakasiz yasam suruyorlar. Ben ateistim, cok da umrumda degil bu durum ama milliyetcilik oyle cok yuksek degil. Guzel olan ise son zamanlarda genclerin Ataturk'e daha cok baglanmalari ve yobazlardan igreniyor olmalari. Umarim bu durum yukselmeye devam eder de Iran'daki gibi cinlere perilere tapan akilsiz yobazlardan kurtuluruz. Ultra milliiyetci olsalar keske ama oyle degiller maalesef.

😓 Bu mesaj itibariyle maalesef gelişmeleri aktarmaya devam edemeyeceğim. (Uyku problemi.)

Sizden ricam konunun dışına çıkmamaya çalışın. Herkese iyi geceler.

Zaten mevcut HSS sistemini ABD kurmaz. Nedeni yok. Ancak olası saldırılar ve risklere karşı önlem almak isteyebilir. ABD dediğimiz ülke her riski düşünerek adım atan bir ülke. Neden olmasın?

Irak'ta kaybetti. İran'ın kuklası oldu. Şimdi yeniden güçleniyor gibi ama yorum yapmak için erken. İsrail, ABD'yi ne kadar sokar bölgenin içine? KKTC'de de hata etti. ABD çok hata yapıyor inceledikce.

Karadeniz ne alaka? Montrö var. Hiçbir şey yapamaz ABD. Rusya, Suriye'de beklemediği hızla kaybetti. Doğu Avrupa'ya saplandı. İran'a destek açıklaması yapmadı. Eski Rusya yapardı ama durum bu. Çin'in de askeri üssü yok ve tekrar ediyorum ABD ve İsrail'i şimdiden askeri üssü yokken neden karşısında bulsun?
Putin de zaten ABD boğazları ele geçirirken Montrö'ye güvenecekti değil mi?🤣

@3613, Avrupa gençliğine bakınca Türk gençliğinin Dünya'da eşi benzeri olmadığını anlıyorum ben şahsen. Vatanı için ölecek adam dolu bu topraklar. İsrail'i durdurmaya yeter de artar bile.

@588, ABD'nin thaad gibi sistemleri varken demir kubbe tarzında bir şeyle uğraşmazlar. Adamlar gelecekte bütün tehditleri anında yok edebilecek lazer sistemlerini düşünüyor.

ABD kontrolünde Türkiye demek ABD kontrolünde Akdeniz, Karadeniz, Orta Doğu, Kuzey Afrika demek. Ayrıca Avrupa ticaretinde de ciddi söz sahibi demek. Rusya'ya karşı ABD elinin güçlenmesi demek. Putin'in köşeye sıkıştırılması demek. Rusya'nın güneyinin savunmasız kalması demek.

Çin'in İsrail'i karşısına alması için yeterli sebepler.
Güncel Türk siyaseti ile ilgili bir şey yazmak istemiyorum. Muhalefet neden AB ile görüşüyor? Türkiye daha ne kadar kontrol edilecek? Türkiye kırılma noktasına ilerliyor.
Tüm denetimlerle ABD kontrolüne gecmesi 15 Temmuz'da denendi. Millet sokağa döküldü.

Putin de zaten ABD boğazları ele geçirirken Montrö'ye güvenecekti değil mi?🤣

@3613, Avrupa gençliğine bakınca Türk gençliğinin Dünya'da eşi benzeri olmadığını anlıyorum ben şahsen. Vatanı için ölecek adam dolu bu topraklar. İsrail'i durdurmaya yeter de artar bile.
lsrail Turkiye'ye direkt saldirmak istemiyor ki. Iceride kullandigi milyonlarca taskafa tirasli malum guruhtan aparat var. Adamlar guney sinirimizda bunlardan onbinlercesini agir silahlandirip ordu yaptilar. Icimizde ise milyonlarcasi var.