Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
HP bile bu konuda kendi yaptıkları hatadan dolayı resmi açıklama yaptılar, marka bile diyorsa önerilmemesi için bir sebep var. Allah aşkına ülkemizde kaç tane böyle cihazın her parçasını adı gibi bilen biri var da bizi aydınlatacak?
Üçüncü kez açıklama yapmayacağım bir daha HP'ye dair bir metin yazarsanız cevaplamayacağım. Yukarıya yazdığım mesajlara ayrı ayrı bakarsın. HP ile alakalı belirttiğin olumsuz duruma herhangi bir şey yazmadım çünkü bu problemin varlığından haberim yoktu, dediğine göre HP de bu durumu onaylamış, yani kronik kabul edebiliriz. Lakin LOQ'a dair böyle bir açıklama yok. Dolayısıyla umurum dışı.

Teknoloji kanalları sponsorlukla donatılmış, kendilerine kolay yoldan para geliyorken kimse böyle bir şeye kalkışmaz.
Peki YouTube'a gir bak araştır diye belirtiyorsun da bu kanalların bu ürünlere dair yapmış oldukları olumsuz yorumları nasıl oluyor da sponsorluğa yorumlamıyorsun da kanıta yorumluyorsun onu anlamadım pek. :D Bu adamlar bu ürünleri karalayıp arkasından bunları bunları alın demiyor mu? Diyor. Bir ürüne alınmaz diyorsan, kanıtlar nitelikte deneysel bir video içeriğin olmalı. Nasıl zamanında Gigabyte'ın güç kaynağı modeli olan P750GM'nin patladığına dair Gamers Nexus tarafından deneysel inceleme geldi, bunlara da gelecek. Yok öyle kullanıcı deneyimine bakarak kuru kuru karalama.

Yine somut veriler yok diye o cihazları önermeye devam edeceksin, ne anlatsam boş gibi. Sonunda senin başına patlayabilir, öner bakalım o cihazları.
Senin şu an önereceğin cihazın yarın bir gün patlama ihtimali de var. Bunun sonu yok. Bir cihaz, kronik sorun içermediği sürece önerilmeye müsaittir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım yazılan mesajları okumuyor musunuz siz? Alıntıladığım mesajda HP Victus'un hall sensörüne dair yapılan olumsuz yorum yok. Sonrasında zaten o arkadaş da ona laf etmiş, ona da alıntıladığım mesajda bu kısmın yer almadığını söyledim. Her konuya yazan kişi bu mesajı alıntılayıp tek tek açıklama yapma gereği yaptıracaksa işimiz var.
Dostum zırva diyorsun konuya böyle geliyorsun. Bu sorun hepsinden farklı yüzlerce şikayet var her cihaz da çıkar diyorsun. Bu sorunun aynısndan diğer marka cihazlarda var mı ? Anakart değişimine kadar uzayan süreç umarım yeni kasalarda bu düzeltilir. Yine Victus önerebiliriz ama hall sensör kronik sorun değil mi? Başka cihazda kronik sorunlu olsa önerilmez. Sponsorlukla ilgisi yok

Peki YouTube'a gir bak araştır diye belirtiyorsun da bu kanalların bu ürünlere dair yapmış oldukları olumsuz yorumları nasıl oluyor da sponsorluğa yorumlamıyorsun da kanıta yorumluyorsun onu anlamadım pek :D Bu adamlar bu ürünleri karalayıp arkasından bunları bunları alın demiyor mu? Diyor. Bir ürüne alınmaz diyorsan, kanıtlar nitelikte deneysel bir video içeriğin olmalı. Nasıl zamanında Gigabyte'ın güç kaynağı modeli olan P750GM'nin patladığına dair Gamers Nexus tarafından deneysel inceleme geldi, bunlara da gelecek. Yok öyle kullanıcı deneyimine bakarak kuru kuru karalama.

Senin şu an önereceğin cihazın yarın bir gün patlama ihtimali de var. Bunun sonu yok. Bir cihaz, kronik sorun içermediği sürece önerilmeye müsaittir.
Dediğim kanallar Recep Baltaş ve Cihaz TV. Recep Baltaş zaten yanında sorun yaşayan bir kullanıcıyla videoyu çekiyor, hatta o kullanıcı da bu forumda. Sponsorluk olduğu yok, olsa reklam ve işbirliği olduğu belirtilmek zorunda. Bu kanallar niye böyle bir şey yapsın ayrıca? İnanmıyorsan o kullanıcıyı etiketleyip, kanıtları göstermesini isteyebiliriz. Servisten anakart değişimi istedikten sonra tekrar yanmış anakartı bir de. Cihaz TV'ye gelirsek hem kendi sitesinde hem de Telegram kanalında sorun yaşayan kullanıcıların kanıtlarını attı, bakmaya ne dersin? Diğer teknoloji kanallarından haberim yok, gözüme çarpan 2 tane güvenilir ve sponsorsuz kanal önerdim sana.

Ee o zaman hiçbir cihazı önermeyelim. Ne de olsa hepsinin yarın patlama olasılığı var, dediğim gibi sorunu ve şikayetleri en az olan cihazı önermemiz gerek. Kalkıpta o iki markanın o cihazlarını öneremem maalesef.

Tartışma uzadıkça uzamış. Bırakın isteyen istediğini düşünsün. Ne ben ne de @Enes138 marka karalama peşinde değiliz. Yaşadığımız mağduriyetten bahsettik ve Techolay bu cihazlarda gerektiğinden çok dönüş olduğu için bizi davet etti.

Bırakın isteyen istediğini söylesin. İsteyen istediği modeli önersin. Siz kendi tavsiyelerinizi yazın, dilerseniz tavsiye etmediklerinizin de sebeplerini yazın geçin. Mutlaka fikirlerinize katılmayacak insanlar çıkacaktır.

• Beğendim
İfadeler: 2KE
Yorumlar çok komik, zaten böyle olacağı belliydi. Her laptop önerisi konusunda bulunan tayfa LOQ önerirken bir anda Toretto'dan daha hızlı U dönüşü attı.

Ortaya da bu komik konu çıkmış oldu. İster reddedin, ister etmeyin. Lenovo LOQ öneren en çok kişi burdaydı.

AMD olanları hala öneren var, kimsenin önerisine karışmıyorum ama bana samimi gelmiyor bu ortam.

Ayrıca Cihaz TV'nin Techolay'dan 2 ay önceden gelmesi ayrı komik. Casper önerip LOQ önermemesi ise ayrı komik. Daha bu konular bitmez diye düşünüyorum. :)

• Beğendim
İfadeler: 2KE
Biraz klasik olacak ama, ne varsa eskilerde vardı gerçekten. Malzeme hissiyatı, kalitesi, sağlamlığı. Şimdi teknoloji mağazasında inceliyorum gerçekten laptoplar sağlam gelmiyor bana. Lenovo Y50-70 kullanırdım. Üstüne cola döküldü, yere düştü kaç kere, üstüne oturdum iri bir adamım. Neredeyse her türlü işkenceye maruz kaldı ama buna rağmen çalışırdı, hala çalışıyor kontrol ettim dün. JBL subwoofer kullanırdı, harikulade de ses verirdi. Fırçalanmış alüminyum kasası çok sağlamdı. Isınma problemi dışında, pek bir problem yaşamadım. Oda o cihaza göre çok normaldi zaten. Bakıma bile 1 kere girdi sadece.

Ben bunun biraz firmaların maliyeti düşürme adına yaptığını düşünüyorum. Her ürünün kalitesi, her sene gittikçe düşmeye başladı. Hızlı eskitme var gibi. Daha çabuk bozulsun, daha üst model alınsın taraftarı üreticiler muhtemelen. Benim şahsi görüşme göre, her şey özellik değildir. Özelliği az olsun ama çok daha dayanıklı ürünü tercih ederim. Eski Lenovo ve yeni Lenovo arasında, dağlar kadar fark var.

İnsanlar özelliği bol iyi bir laptop aldıklarını zannediyorlar ama, eskiden çok daha iyiydi bu işler.

63457e7ce668bc8bd77cb7c45ba56589.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-12 095015.webp

b4a678e6c1bd3cb55eec98e6c18af0c1.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.