Son Kullanıcı için En İyi Linux Dağıtımı Hangisi?

Son Kullanıcı için En İyi Linux Dağıtımı Hangisi?

• Fedora

Oy: 52 43,7%
  • Manjaro

Oy: 2 1,7%
  • Pop!_OS

Oy: 16 13,4%
  • Ubuntu

Oy: 49 41,2%

• Oy verenlerin toplamı
    119
  • Anket kapandı .
Kitlenme sebebi Gnome-Software'in kullandığı packagekit. Snap ve Flatpak işletim sisteminin kendi paket yöneticisine karışmıyor o sebeple onlar sebep olamıyor.

XFCE ise Wayland'i geliştiriyor, yanlış bilmiyorsam bu sene içinde gelecekti. Adamların tek amacı stabil ve basit bi desktop oluşturmak olduğu için de update gereksiz. Taş gibi yazılım bana kalırsa XFCE.

BEn bugün size nispet eder gibi oldum hocam da, az önce offline upgrade olmamasından dolayı bi sorun yaşadım. power-profiles-daemon ya da pygobject güncellendi, powerprofilesctl çöktü, governor değiştirmek için reboot attım

Abi Fedora başlangıç için iyi mi?

Abi Fedora başlangıç için iyi mi?
Yani bazı şeyleri manuel yaptırdığı için en başlangıç seviyeye önermiyorum, hem çok hızlı güncelleniyor hem de pek bi artısı yok içinin bomboş gelmesinden başka.

Ubuntu da sevmem, Ubuntu tabanını da sevmem fakat sıfır seviye için Ubuntu.

Ondan sonra ömrünüzün sonuna kadar OpenSUSE Tumbleweed(çünkü terminalle boğuşmanızı engelleyecek ve hayatınızı 30 kat kolaylaştıracak YaST diye bir nimetle ve şu an sadece üç dört dağıtımın verdiği x86_64_v4 paketlerle geliyor (detaylı açıklaması gelişmiş instruction setlerle derlenmiş paketler, detaysızı ise hızlı çalışıyor)) ya da CachyOS(çünkü Arch ) .

Ben Terminal'den korkmuyorum hocam. Sorun yok o açıdan.

İfadeler: 29
Ben Terminal'den korkmuyorum hocam. Sorun yok o açıdan.
Terminalden korkmaya sebep yok, mevzu terminal kullanmaya sebep olmaması.
Daha kolay yönetilebilir bi arayüz varken şahsen terminalle boğuşmak bana mantıksız geliyor. Hem TUI hem de GUI olarak var hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…