Red Flag. Başka öneri yoksa Ubuntu'yu seçeceğim gibi.
Detaylar
Kim cevapladı?
Ü
ÜçyüzGoneBeş
Ziyaretçi
Neden ki? Ubuntu da iyidir ama uzmez.
Recep Hocam, ChatGPT'ye sordum. Gereksinimler kısmını da isterseniz atayım. ChatGPT cevabını?Red Flag. Başka öneri yoksa Ubuntu'yu seçeceğim gibi.
Ubuntu son sürümde DEB desteğini kaldırmış galiba varsayılan olarak? Bu sorun teşkil eder değil mi?
- Makaleler
- 4
Ubuntu'nun da kendince sorunları(Snap dayatması, telemetri bulundurması) var ama şu anlık en iyi çözüm o gibi.Red Flag. Başka öneri yoksa Ubuntu'yu seçeceğim gibi.
Ü
ÜçyüzGoneBeş
Ziyaretçi
Ubuntu son sürümde DEB desteğini kaldırmış galiba varsayılan olarak? Bu sorun teşkil eder değil mi?
Ben kaldirmadi diye biliyorum. Gecen haftalarda dual boot olarak kurmustum Ubuntu'yu paketleri vs. DEB ile indiriyordum.
ChatGPT'nin cevabına ne diyorsunuz?
Bu kriterlere uygun olarak değerlendirilebilecek birkaç Linux dağıtımı var. Ancak, özellikle laptoplarda donanım uyumluluğu ve oyun desteği konularında Fedora ve Manjaro gibi dağıtımlar öne çıkıyor. Türkçe desteği ve kullanıcı dostu arayüz konusunda ise Fedora, Ubuntu ve Manjaro gibi dağıtımlar oldukça iyidir.
Benim önerim, bu kriterlere en uygun seçenek olarak Manjaro Linux'u düşünmeniz olur. Manjaro, Arch Linux'a dayanan bir dağıtım olup, son derece güncel bir kernel ve paketlerle birlikte gelir. Ayrıca, Steam ve Proton gibi oyun odaklı yazılımları kurmayı kolaylaştıran bir arayüze sahiptir. ARM sürümü de bulunmaktadır. Topluluğu oldukça büyük ve aktiftir, ayrıca kendi mağazasına da sahiptir. Türkçe desteği de bulunmaktadır.
Ü
ÜçyüzGoneBeş
Ziyaretçi
Manjaro 
- Makaleler
- 24
Fedora, Debian veya Arch. Daha poweruser iseniz Arch daha uygun. Yeni biri için Fedora. Arasında bir yer Debian olabilir.
Bir de tam olarak bu iyi diyemeyiz. Birinde sorun olur, diğerinde olmaz. Zaten bu yüzden binlerle Linux distrosu var. Herkesin önerisini dikkate alın, kendi bildiğiniz ve seçtiğiniz dağıtımı kullanın. Böylece daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.
Neredeyse tüm distroların Türkçe desteği var. Burada genel aradığınız şey kullandığınız yazılım ve araçlar dil desteğine sahip mi ona bakmanız gerekiyor. Günümüzde masaüstü ortamlarının çoğunda tam Türkçe yerelleşme var. GNOME, KDE, Xfce üç popüler DE Türkçe desteğine sahip.
Güncel kernel kullanan dağıtımlar genellikle yuvarlanan dağıtımlar. Oyun araçları için niş bir aramanız varsa, Bazzite öneririm. Atomic bir OS, bozmanız çok zor. Fsync patch olan custom bir kernel ile geliyor, oyun performansı da yüksek. Ek olarak paketler flatpak. Yani izole bir ortamda uygulama kullanıyorsunuz.
Bir de tam olarak bu iyi diyemeyiz. Birinde sorun olur, diğerinde olmaz. Zaten bu yüzden binlerle Linux distrosu var. Herkesin önerisini dikkate alın, kendi bildiğiniz ve seçtiğiniz dağıtımı kullanın. Böylece daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.
Neredeyse tüm distroların Türkçe desteği var. Burada genel aradığınız şey kullandığınız yazılım ve araçlar dil desteğine sahip mi ona bakmanız gerekiyor. Günümüzde masaüstü ortamlarının çoğunda tam Türkçe yerelleşme var. GNOME, KDE, Xfce üç popüler DE Türkçe desteğine sahip.
Güncel kernel kullanan dağıtımlar genellikle yuvarlanan dağıtımlar. Oyun araçları için niş bir aramanız varsa, Bazzite öneririm. Atomic bir OS, bozmanız çok zor. Fsync patch olan custom bir kernel ile geliyor, oyun performansı da yüksek. Ek olarak paketler flatpak. Yani izole bir ortamda uygulama kullanıyorsunuz.
Çoğu dağıtımın desteği var, fakat paketler kıt olacaktır x86’ya göre.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-
Giyim Casio saatlerde %10 indirime ek 300 TL kupon fırsatı