Son tüketim tarihi 3 gün geçmiş olan çikolatayı yemek sorun olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan miraçov
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 314
  • Etiketler Etiketler
    gün

miraçov

Üstün
Yer
somewhere in the middle of nowhere
Son tüketim tarihi 06.06.2025 olan Eti Canga çikolatasının 3/4'ünü yedim. Son anda tarihine bakınca son parçasını yemedim. Bir şey olacağını pek sanmıyorum ama yine de sormak istedim.

Daha önce tarihi geçmiş çikolata yiyen oldu mu?

Epey de yemişsin ama fark eder etmez durman iyi olmuş. Tadında bir değişiklik var mıydı? Farklı geldi mi? Rengi nasıldı?

Herşeyi normaldi hocam sadece bayat gibiydi yani taze canga tadı yoktu ama yine de rahatsiz etmedi.
Tamam. Şöyle ki çikolatalar ambalajlarında olduğu için nemlenmezler o sebeple genelde 3 gün gibi süreler problem olmuyor çikolatada. Aşırı bir tat, koku değişikliği yoksa korkacak bir şeyin yok diye düşünüyorum.

Zehirlenme belirtileri eğer olursa birkaç saat içinde başlar. Sen yine de kendini gözlemle tabii.

Bol su tüketebilirsin mideni rahatlatmak için.

Teşekkürler.

Son parçası yememekle iyi etmişsiniz hocam, bir şey olacağını pek sanmıyorum. Yine de kendinizi kötü hissederseniz bi' doktora görünün derim.

Zehirlemez, sadece bayatlar. Bazı ahlaksız market sahipleri çikolataların tarihlerini asetonla siliyor. O çikolataları toplayıp hepsini yedirmek lazım.

Çikolata kolay bozulan bir şey değil. Üzerinde yazdığı gibi serin (<25 C) ve kuru yerde muhafaza ettiyseniz ömrünü tekrar doldursa dahi sorun olmaz. Bozulmuyor, bayatlıyor.

Geçen gün kuytu köşede 5 yıllık Ülker Ece buldum. Fıstıklar çikolataya göre çok daha iyi durumdaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…