Messi_6

Üyecik
Bağışıklık sisteminin çok güçlü olması sorun oluşturur mu? Bir hastalık var mış ama adını bilmiyorum ve açıklaması şöyleydi sanırım "bağışıklık sisteminin kendi kendine saldırması".

Acaba bu durumun bağışıklık sisteminin çok güçlü veya güçsüz olması ile alakası var mı? Bağışıklık sistemini güçlü tutmak önemli sanırım tamam ama bu "bağışıklık sisteminin kendi kendine saldırması" hastalığı nedir? Bu hastalığın bağışıklık sisteminin güçlü veya güçsüz olması ile alakası var mı? Bu konulardan anlamıyorum ve sorayım dedim.

Bağışıklık sisteminin kendi kendine saldırması sizin güçlü tutmayla yapabileceğiniz bir şey değil. Otoimmün hastalık geçer bunlar. Bu ad altında romatoid artrit, sjörgen, sistemik lupus eritematozus, otoimmün hemolitik anemi, paroksismal nokturnal hemoglobinüri gibi bir sürü hastalık var. Bunlar da gen ilişkili. Özellikle HLA genleri.

Bağışıklık sisteminin kendi kendine saldırması sizin güçlü tutmayla yapabileceğiniz bir şey değil. Otoimmün hastalık geçer bunlar. Bu ad altında romatoid artrit, sjörgen, sistemik lupus eritematozus, otoimmün hemolitik anemi, paroksismal nokturnal hemoglobinüri gibi bir sürü hastalık var. Bunlar da gen ilişkili. Özellikle HLA genleri.
Cevabın çin teşekkürler. Mesela ilaç kullanmayan ve kilo vermeye çalışan 35 yaşında birisi, 72 yaşında şeker hastalığı olan birisi(günde 1 kez insülin iğnesi oluyor) ve tansiyon ilacı alıyor. Bu durumlarda beyin, kalp ve damar sağlığı için doktor kontrolünde günde 1 mg omega 3 takviyesi ve 100 veya 200 mg koenzim q10(Ubikinol) takviyeleri almaları sence nasıldır? Bu takviyelerin sürekli düzenli kullanılması nasıldır? Kan tahliline göre gerekirse D vitamini takviyesi ve beslenme düzeni aksatılırsa c vitamini takviyesi.

Doktora sorulmadan iş yapılmayacak. Sadece forumda bu konularda bilgili arkadaşlardan fikir alıyorum.