Son yıllarda sorulan geometri sorularının zorluk seviyesinde bir değişim var mı?

seeraddar

Yetkin
Geometriyi bilmediğim için inceleyemiyorum. Üçgenleri bitirdim; şu an çokgen, dörtgen ve yamuk çözüyorum. 3-4-5 ve orijinal ile ilerliyorum. Şimdi benim geometriyi fullemem lazım; hem TYT hem AYT'de. İki ayda yetiştirebileceğimi düşünüyorum ama dediğim gibi fullemem lazım. Matematik gibi her geçen yıl daha da mı zorlaşıyor yoksa sabit bir çizgisi mi var? Zorluk seviyesi nedir? Bilen varsa söylerseniz sevinirim.

Bence zorluk seviyesi değişmiyor. 2020'den 2025'e kadar TYT ve AYT geometri sorularına bakmıştım. Bariz farklar yok. Genelde Orijinalin mavi testi gibi sorular. En fazla 2-3 tane pembe test ayarında sorular oluyor. Eleyici şekilde.

Keşke mavi testleri yapabilsek..

Hem TYT hem de AYT'de 1-2 tanesi kolay oluyor genelde ancak özellikle son 5 senedir öyle gözle görülür bir fark yok zorluk seviyesi olarak.

Keşke mavi testleri yapabilsek..
Keşke AYT fen yapabilsek...

Neyse Serdar Orijinaldeki testlere yüklen gelişirsin baya. Bir de vakit bulursan Kenan Kara'nın soru çözüm videoları var bi' göz at. Güzel geliştirir.

Test kitaplarında bariz zorlaşıyor geometri sene ilerledikçe. Her ne kadar YKS'ye yansımasada 2025 AYT geometrisini düşünürsek yavaştan yansımaya başlıyor. Öğrencilerin seviyesi artınca mecburen sınavında seviyesi artacak elemek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…