Arkadaşlar kardesim yurt dışında oldugundan ona private yayin aciyorum. Lakin Discord'a girdigimde hemen insanlara ses sekiyor ve YouTube yayinimda bir şey dedigimde loopa giriyor ve durmadan ayni şey devam ediyor. Bunu cozmustum ama nasıl cozdugumu unuttugumdan bir turlu cagresini bulamadim. Sizlere danismak istedim.
Arkadaşlar kardesim yurt dışında oldugundan ona private yayin aciyorum. Lakin Discord'a girdigimde hemen insanlara ses sekiyor ve YouTube yayinimda bir şey dedigimde loopa giriyor ve durmadan ayni şey devam ediyor. Bunu cozmustum ama nasıl cozdugumu unuttugumdan bir turlu cagresini bulamadim. Sizlere danismak istedim.
Sorununuz sesle ilgili görünüyor. OBS ve Discord kullanırken sesin yankılanması (echo) ve tekrarı (loop) genellikle ses ayarlarıyla ilgilidir. Aşağıda sorunuzu çözmek için adım adım bir rehber bulacaksınız:
1. ses ayarlarını kontrol et
OBS için:
OBS'i açın ve 'ayarlar'a gidin.
'Ses' sekmesine tıklayın.
"Mikrofon/Aux" bölümünde hangi cihazı kullandığınızı kontrol edin. Doğru mikrofonu seçtiğinizden emin olun.
2. ses yansıtma ayarını kapat
Discord için:
Discord'u açın ve "kullanıcı ayarları"na gidin.
'Ses & video' sekmesine tıklayın.
“Ses yansıtma” (Audio subsystem) seçeneğini 'standard' olarak ayarlayın.
“Cihaz” bölümünde doğru mikrofon ve hoparlörü seçtiğinizden emin olun.
3. ses geri beslemesini kapat
OBS'de kaynağınıza (mikrofon) sağ tıklayın ve 'gelişmiş ses özellikleri'ni seçin.
"Sesiz" veya "sadece sayfa" seçeneklerini kullanarak geri besleme veya mikslettikten sonra çıkışı kapatın.
4. ses kaynağını kontrol edin
- OBS'deki ses kaynaklarının her birinin (mikrofon ve sistem sesi) seviyelerini kontrol edin. Fazla yüksek olmamalı.
5. ek müzik veya ses kaynekleri kapatın
- Eğer başka bir ses kaynağı varsa (müzik çalar, vs.), bunları kapatın veya ayarlarını kontrol edin. Çift ses oluşturabilen başka bir kaynak olmamalı.
6. oyun modunu kapatın
- Eğer Windows kullanıyorsanız, 'oyun Modu'nu kapatmayı deneyin:
- Ayarlara gidin > oyun > oyun modu bölümünü kapatın.
7. tüm uygulamaları yeniden başlatın
- Değişiklikleri yaptıktan sonra hem OBS'i hem de Discord'u kapatıp tekrar açın.
Bu adımlar, sesin yankılanmasını ve tekrarlanmasını çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer problem devam ederse, teknik detaylar üzerine daha fazla bilgiye ihtiyacınız olabilir.