CyHaN_Atalay

Uzman
Steam USD'ye geçtiğinden beri aylardır aktif olarak oyun almayı kestim. Hani mevsimsel indirimler gelir onda da ancak nadiren indirime giren oyunları alıyordum. Tabii onlar da istediğim oyunlar lakin bu safer sepetler daha karışık. Benim sepetlerim bunlar. Sizce hangilerini alayım? Siz hangisini daha çok beğendiniz? Sepetleriniz varsa paylaşın bakalım :D
Screenshot_188.webp

-Ready or Not: Üst düzey kalitede oyun olsun diye ekleyeyim dedim
-WRC 6 FIA World Rally Championship: Sadece bir oyunu kaldı onu da alayım dedim ve zaten baya ucuz.
-Mars First Logistics: Uzay temalı oyunlara da ilgim var hatta Planet Crafter oynamışlığım var 40 saat ve bu oyunda ilgimi çekti. Lakin çok yeni olduğu için fiyatının daha da düşmesini beklemekte varda %40'ın altına da indie oyun olsa bile hemencecik düşmez diye düşünüyorum. İki arada bir derede kaldığım bir oyun kısaca.
-MudRunner: Normalde SnowRunner alacaktım ama çok daha eski olmasına rağmen bazı ayrıntılarıyla daha iyi bile olan serinin ilk oyununu alayım dedim. Hem ucuz hem daha iyi gibi.

Screenshot_183.webp

Bu sepeti alacaktım ilk başta ama mevsimsel indirimlerde 2 oyun almak pek içime sinmedi :D

Screenshot_186.webp

• Flintlock: The Siege of Dawn: Indie yapım için büyük konseptli iyi bir oyun gibime geldi.
  • Finding Paradise: To The Moon'u bitirmiş birisi olarak alacağım oyun. Ayrıyeten belli başlı indirim başlıklarında ve mevsimsel indirimlerde indirime giriyor sadece.
  • Coffee Talk: Normalde 2023'te Steam yeniden USD'ye geçtiğinde ve Xbox Gamepass 33TL olduğunda ilk oyununu oynamıştım Coffe Talk'ın. Hoşuma da gitmişti atmosferidir ve hikayesi.
  • Death and Taxes: Çok öncesinde istek listemde olan ama sonradan kaldırdığım oyun ve Paper, Please gibi türevleri olan popüler indie oyunlardan.
  • TT Isle Of Man: Ride on the Edge 3: Taşıt simülasyon hastası olarak evet "taşıt" bu oyunu almazsam olmaz. Normalde Ride 4'te ded 100 saatimin olmasıyla da ayrıyeten ilgimi çeken oyun. Motorcu kuzeniniz varsa da zaten gözünüzden kaçamayacak oyundur.
  • WRC 6 FIA World Rally Championship: Bir üstte dediğim gibi ucuz o yüzden sepetlerden silmeyeceğim bu oyunu.
  • MudRunner: Yine bir üstteki sepette aynı oyun vardı.

Screenshot_187.webp

İlk sepetin başka versiyonu diyebilirim.
  • SBK™22: SBK22'yi bir Toprak Razgatlıoğlu için birde Ride 4 fanı olduğum için alırım.
  • Squad: Ready Or Not yerine bu oyunu da alabilirim. Zira zaten tek başına oynamak için daha uygun birde.
  • Eden Crafters: Planet Crafter oynayan birisi olarak ve ona en çok benzeyen oyun olarak Eden Crafter'ı da tercih edebilirim.

Son düzenleme:
Ready or Not dışında hiçbir oyuna para vermezdim bu listeye hiçbiri zevkime uymuyor daha güzel oyunlar var.

3. Ekran görüntüsündeki sepet bence en mantıklısı. Ready or Not tek başına o kadar da eğlenceli bir oyun gibi gelmiyor bana açıkçası.

Planet Crafter benzeri bir oyun olarak Satisfactory'i, listelerindeki oyunlardan ise Death and Taxes'i oneririm. 2.oyununu oynamadim fakat Coffee Talk'in ilk oyunu keyifliydi, yine de 9 dolar birazcik fahis gibi duruyor. Geri kalan oyunlar ilgim ve bilgim disindaki oyunlar, fiyat ve zevkine gore ayarlarsin.

Planet Crafter benzeri bir oyun olarak Satisfactory'i, listelerindeki oyunlardan ise Death and Taxes'i oneririm. 2.oyununu oynamadim fakat Coffee Talk'in ilk oyunu keyifliydi, yine de 9 dolar birazcik fahis gibi duruyor. Geri kalan oyunlar ilgim ve bilgim disindaki oyunlar, fiyat ve zevkine gore ayarlarsin.
Satisfactory de istek listemde vardı da sonra yanlış hatırlamıyorsam Erken Erişim'den çıkıp fiyatı yükselmişti ve Türkçe dil desteği de kaldırılmıştı. İngilizcem de kötü o yüzden bana uygun olur mu bilmiyorum. Güncel yaması var mıdır bilmiyorum çünkü oyun yine güncelleme almaya devam ediyor.

Coffee Talk ve Death and Taxes önerdiğin için de teşekkür ederim.

Satisfactory de istek listemde vardı da sonra yanlış hatırlamıyorsam Erken Erişim'den çıkıp fiyatı yükselmişti ve Türkçe dil desteği de kaldırılmıştı. İngilizcem de kötü o yüzden bana uygun olur mu bilmiyorum. Güncel yaması var mıdır bilmiyorum çünkü oyun yine güncelleme almaya devam ediyor.

Coffee Talk ve Death and Taxes önerdiğin için de teşekkür ederim.
Cevirisi vardi yanlis hatirlamiyorsam. Bu tur oyunlarda hikaye on planda degil, zaten ilgi cekici bir hikayeleri de yok. Metinlerin onemi daha cok itemlerin tanimlari uzerinde. Bu yuzden ortalama bi' translate ceviri bile is gorur acikcasi.

Fiyat konusu sana kalmis, sahsen 15 dolara RDR 2 alabiliyorken bu oyuna 13 dolar vermezdim. Listedeki bircok oyunun yorumlari pek ic acici degil, yorumlara dikkat etmekte fayda var.
Flintlock produksiyonlu gozuken ama vasat bir oyun olmasi lazim, yine Squad da duydugum kadariyla Ready or Not cakmasi deniliyordu. Yakin zamanda Ready or Not'a -PS portuna gibi bir seydi galiba- agir sansur geldigi icin linc ediliyordu.

Son düzenleme:
Cevirisi vardi yanlis hatirlamiyorsam. Bu tur oyunlarda hikaye on planda degil, zaten ilgi cekici bir hikayeleri de yok. Metinlerin onemi daha cok itemlerin tanimlari uzerinde. Bu yuzden ortalama bi' translate ceviri bile is gorur acikcasi.

Fiyat konusu sana kalmis, sahsen 15 dolara RDR 2 alabiliyorken bu oyuna 13 dolar vermezdim. Listedeki bircok oyunun yorumlari pek ic acici degil, yorumlara dikkat etmekte fayda var.
Flintlock produksiyonlu gozuken ama vasat bir oyun olmasi lazim, yine Squad da duydugum kadariyla Ready or Not cakmasi deniliyordu. Yakin zamanda Ready or Not'a -PS portuna gibi bir seydi galiba- agir sansur geldigi icin linc ediliyordu.
Çevirisi var lakin güncel değildir. Gerçi dediğin gibi hikayesini dümenden koymuşlarıdır en fazla ama işte biraz fazla pahalı bir yandan da.

RDR 2'yi 15 dolara ben almıştım da açıkçası RDR 2'nin fiyatına göre oyun almaya kalksak oyun alamayız gibi bir şey :D Zira en azından nesnel olarak oyun piyasasının en iyi mekaniklerini barındıran ve Rockstar Games'in açık dünya oyunu olup 15 dolara satılması da ilginç. Hani eski oyun falan olabilir de daha RDR 1 bile 2 katı fiyatla satılıyor mesela.

Yazdığın gibi listedeki oyunların bazılarının yorumları iç açıcı değil lakin zaten niş kitleye hitap eden yarış oyunları onlarda. Mesela WRC serisi sayıca çok fazla oyunlu bir seri. Bu yüzden serinin devam oyunları bir önceki veya bir sonraki oyunlarla beğenilmeyebiliyor. Bunu daha anlaşılır söylemek gerekirse Fifa serisi gibi düşünebilirsin. Onda da aynı mantık var hani FC 25'i sevenler FC 26'yı sevmez. Sonra SBK22 ve TT Isle of Man oyunları da simülasyon yarış oyunları. Birde öyle Assetto Corsa veya Iracing gibi değiller. Oradaki fizikler çok daha farklı işliyor. Aslında bana göre daha kolay oyunlar Assetto Corsa ve Iracing'e göre lakin o oyunları da beceremeyenler baya var. Yoksa sanki AAA hikayeli bir oyuna dalmış gibi beyni memnun eden her hareketi yaparak oynamamak lazım o simülasyon yarış oyunlarında :D

Flintlock hakkında yazdıkların az çok doğru lakin 4-5 dolara da zaten öyle aman aman bir şeyde beklemem. Hani hikayeden hiç beklentim yok vasat olsa da tamam benim için. Lakin oynanış olarak güzel olmasını bekliyorum. Onu o açıdan tekrar bakacağım.

Squad ise Ready Or Not'ın çakması olamaz yani bunu diyende artık Ready Or Not'ın sapığı mıdır nedir bilemiyorum :D Çünkü Squad 2020 çıkışlı bir oyun. Birde yine hype'ı olan bir oyun. Şu askeri simülasyon oyunlarında zaten bir Arma 3 birde Squad en iyileri arasında. Askeri simülasyon oyunlarıyla arası pek iyi olmayan bilemeyebilir tabii Squad'ı yine niş kitleye hitap ediyor.

NOT: Squad Unreal Engine 5'e geçmişti o yüzden optimizasyon sorunları yine başlamış lakin onun haricinde oyunun tarzından yani tam kendisinden rahatsız olan yok.