Yıllardır Opera kullanıyordum, arayüz iyi ve daha basit diye başlamıştım ama sonra alışkanlık oldu. Yer imleri, şifreler, geçmiş... Her şey oradaydı. Açıkçası bırakmayı hiç düşünmüyordum.
Ama son yıllarda ciddi şekilde kasmaya başladı. Daha fazla RAM yemeye başladı; birkaç sekme açınca bilgisayar zorlanıyor, fanlar çalışıyor, bilgisayar uçacakmış gibi sesler çıkarıyor, sayfalar geç açılıyor. Başta "herhalde sistemimle alakalı" diye düşündüm ama internette araştırınca Opera'dan kaynaklı olduğunu öğrendim.
Asıl sorun şu: Alıştım ve bırakamıyorum. Arayüzü biliyorsun, her şey yerli yerinde. O yüzden değiştirmek zor geliyor, başka bir tarayıcıya geçince çok yabancı hissediyordum, bir de bütün bilgiler orada olunca insan daha da erteliyor.
Artık bugün sonunda Chrome kurdum, ilk başta açık tema, bomboş gelmesi biraz garipti ama bazı şifreleri taşıdım, Dark mode kurdum derken yavaş yavaş düzeldi.
Şu an farkı apaçık net hissediyorum. Aynı sekmeler açık ama kasma sıfır. Daha akıcı çalışıyor. Meğer ben boşuna bilgisayara yük bindiriyormuşum.
Kısacası ben de Opera'ya alışmış biri olarak söylüyorum: Bir tarayıcıya alışmışsanız ama bırakamıyorsanız, bir deneyin. Çok zorlanıyorsunuz ama sonunda başarıyorsunuz.