Makaleler
5
Sonynin-Global-Pazari-Nedeniyle-PlayStation-6-Disk-Ozelligiyle-Geliyor.jpg

Sony için tamamen dijital bir gelecek biraz uzakta gibi görünüyor. SIE Worldwide Studios’un eski CEO’su Shawn Layden, PlayStation 6‘nın tamamen disksiz seçenekle sunulmayacak bir konsol olacağını iddia ediyor. Sony, Pazardaki Hakimiyetini Devam Ettirmek İstiyor Shawn Layden, KiwiTalks ile yaptığı yeni bir röportajda eski PlayStation yöneticisi PS6 hakkında konuştu ve Sony’nin disksiz bir konsol çıkarmasının pek…

Devamını Oku: Sony, Yüksek Pazar Payı Nedeniyle PlayStation 6’yı Disk Özelliğiyle Sunacak
Kaynak: Techolay

Sony'nin şahsen benim gibi kutulu oyun koleksiyonu yapan ve mümkün mertebe kutulu oyun almaya özen gösteren büyük bir kitlesi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple disk sürücüsü desteğini yakın süreçte kesmesi biraz zor gibi.

Sony'nin şahsen benim gibi kutulu oyun koleksiyonu yapan ve mümkün mertebe kutulu oyun almaya özen gösteren büyük bir kitlesi olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple disk sürücüsü desteğini yakın süreçte kesmesi biraz zor gibi.
Tam olarak ben de bu gruba dahilim. Son birkaç haftadır dinlediğim birkaç teknoloji sohbetinden Playstation 6'da disk olma ihtimalinin çok düşük olduğundan bahsedilince acaba PS4 ve PS5 oyunlarımı gelecekte oynayamayacaksam PC mi toplasam diye düşünmeye başlamıştım. Playstation benim için fiziksel olarak elimde koleksiyon oluşturmayı ve bunun tatminini ifade ediyor. Umarım geriye dönük destek ile PS4 ve PS5 oyunlarını da çalıştırabiliyor olur.

Cd denen şeyden oldum olası nefret ettim bir kurtulamadılar disk muhabbetinden. Kartuşlu yapsalar en azından bozulma ihtimali olmaz. 2000'lerin kafası ile ürün üretiyor adamlar Nintendo gibi kartuşu yap geç ne diye uğraşıyorsun ki diskle, cd ile bilmem ne ile değil mi?

Ya aslında bu da bir gelir kapısı. Hem Sony, hem disk üreticileri, hepsi kazanıyor işte ne güzel. Ayrıca bir istek yani. Kutulu oyunu bitirmeye çalışmak kötü bir şey bence.

Tam olarak ben de bu gruba dahilim. Son birkaç haftadır dinlediğim birkaç teknoloji sohbetinden Playstation 6'da disk olma ihtimalinin çok düşük olduğundan bahsedilince acaba PS4 ve PS5 oyunlarımı gelecekte oynayamayacaksam PC mi toplasam diye düşünmeye başlamıştım. Playstation benim için fiziksel olarak elimde koleksiyon oluşturmayı ve bunun tatminini ifade ediyor. Umarım geriye dönük destek ile PS4 ve PS5 oyunlarını da çalıştırabiliyor olur.
Eski nesillerde aldığım kutulu oyunların kutu içerikleri bile bir başkaydı. Şimdi ki oyunların kutulu versiyonlarına her ne kadar özenilmese de fiziksel oyun olarak elimde olmasını seviyorum. Koleksiyon yapmayanlar için bile kutulu oyun her zaman iyidir, sonuçta ikinci el piyasası var. Oyunu al, oyna, sat bir sonraki oyunun için bütçen olsun. Maalesef dijital platformlarda bunlardan noksanız.