Çözüldü Sorumlu mu kaldım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 470
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 384
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

470

Uzman
Makaleler
2
Selam, okul Instagram hesabında sorumlu kalan öğrendilerin 8 şubata kadar velilerinin okula dilekçe yazması gerektiği hakkkında bir hikaye paylaşıldı. Ben şu anda 9.sınıfa gidiyorum ve coğrafya ile matematik derslerinden kaldım. Ancak karne de sorumlu kaldığı dersler hakkında bir bilgi yazmıyor. Sorumlu kaldım mı? Sorumlu nasıl kalınıyor? Sorumluluk giderilmezse ne olur?

Çözüm

Yeni sistem ile 9. sınıflar için (ve artık 10. sınıflar için) için baraj ders muhabbeti kaldırıldı artık kaldığın her dersten kalıyorsun. Ayrıca toplam 6 ders değil toplamda aynı anda 4 dersten kalırsanız sınıf tekrarına düşüyorsunuz.

11 ve 12. sınıflar ise eski sistemde devam ediyor ve öyle mezun olacaklar. Onlar için ise genel ağırlıklı ortalamanız 50'nin üzerinde olduğu sürece baraj dersler(anadolu liselerinde edebiyat, meslekte edebiyat+atölye olabilir) dışında her dersten kalsanız dahi "düz" olarak sorumluluksuz üst sınıfa geçiyorsunuz. Ortalamanız 50'nin altında olduğu durumda ise 6 dersten kalınabiliyor.

Matematik baraj değil mi?

Ayrıca toplam 6 ders değil

Bu 6 ders muhabbetini de ben anlatayım: Alt sınıflar dahil olmak üzere 6'dan fazla sorumlu dersi olan sınıfta kalıyor. Konu sahibi arkadaş 9. sınıf ve bir örnek vereyim: 9 ve 10. sınıftan toplam 6 tane sorumlu ders olsun. 11. sınıfta 1 zayıfı bile olsa kalır çünkü toplam sorumlu dersi 7 etmiş olacak.

İfadeler: 470
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…