glados

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba. 9. sınıftım ve sınıfta kaldım, bazı olaylar yüzünden — buraya dile getirmek istemiyorum. Şu an Mersin'de okuyorum, gittiğim okul bir Anadolu Lisesi. Bu ay Hatay'a taşınacağım (zaten Hatay'da yaşıyordum, depremden dolayı Mersin'de eğitimime devam ettim). Aklımda birkaç soru var:

1. Sınıfta kaldığım için Anadolu liseleri beni kabul eder mi?

2. 8. sınıfta OBP 74'tü, gitmek istediğim Anadolu Lisesi'nin OBP puanı 75.4153 civarında. Bu okul beni alır mı?

3. Nasıl nakil aldıracağım?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Sınıfta kaldığım için Anadolu liseleri beni kabul eder mi?
Adresindeki ve puanının yettiği normal bir Anadolu Lisesine sorunsuzca kayıt yaptırabilirsin neden yaptıramayasın.
2. 8. sınıfta OBP 74'tü, gitmek istediğim Anadolu Lisesi'nin OBP puanı 75.4153 civarında. Bu okul beni alır mı?
Genelde nakil açıklanana kadar sıraya alıyorlar. Örnek veriyorum ben nakil aldığımda 2. Sırada gözüküyordum e-Okul’dan takip ediyorsun. Örnek veriyorum okulun mevcut kontenjanı 5 kişi diyelim senden daha yüksek puana sahip olan 5 kişi nakil aldırırsa sen o okula giremezsin. Nakil başvurusu yaptığında e-Okulda görünüyor bunlar.
Önceki okuluna gidebilirsin. Müdür veya Müdür Yardımcıları sana yardımcı olurlar. Veya direkt kendin e-Okuldan da alabilirsin. İnternete yaz nakil işlemleri diye.