yusakaraa

Uzman
Yer
Sakarya
Selam arkadaşlar, geçtiğimiz aylarda yakın bir arkadaşım ASUS Prime B550M-K (Rev 1.) marka model Anakartı satın aldı.
Anakart geldiğinde Ryzen 5 5500 işlemcisini Anakarta takarken işlemcinin pinleri zarar gördü; Anakartın işlemci kilidi işlemciyi hiçbir şekilde tutmadığı için stok fan montajı esnasında işlemci ufaktan yerinden oynayarak pinler yamulmuş ve bir tanesi kırılarak işlemci kullanılmaz hale geldi. Daha öncesinde defalarca AMD işlemci takıp çıkartmış bu konuda tecrübeli birisi hatta kendi ve arkadaşlarının bilgisayarının bakımını temizliğini dahi kendisi yapan birisi.
Durumu ASUS'a bildirdiğimizde ilk önce Anakartı göndermemizi, kontroller ve gerekli tamir işlemleri sonrasında tekrardan işlemci için talep açmamızı söylediler ve Anakartı gönderdik.
Anakartın CPU soketi değiştirildi ve servis formuna işlendi;

WhatsApp Görsel 2025-05-08 saat 15.55.55_ceac9013.webp

Ürün elimize ulaştıktan sonra tekrar ASUS ile işlemci için iletişime geçtik ve ürüne hatalı işlemci soketi yüzünden zarar geldiği için zararın karşılanmasını talep ettik.
2 hafta kadar hiçbir cevap alamayıp bugün ASUS'u aradık; Müşteri temsilcisi Anakartta ve CPU soketinde bir sorun olmadığını bu yüzden işlemcinin maruz kaldığı hasarın kullanıcı kaynaklı olduğunu söyleyerek konuşmayı sonlandırdı.

Yani kısacası ürünün CPU soketi sorunsuz olduğu halde değiştirilmiş olduğunu iddia ederek aklımızla alay edildi ve yüzsüzce bu konuşma geçti.
Ek olarak bu süreçte UPS ile yaşadıklarımızı bu konuda anlatmaya kalksam 2-3 katı uzunluğunda olurdu, Allah'ından bul UPS.

İşlemci için Tüketici Hakem Heyetine başvurmayı düşünüyoruz.
Özellikle geçenlerde test editörü ile yine ASUS ve UPS ile sorun yaşayan @Recep Baltaş abi senin de fikrini ve tavsiyeni rica edeceğim.
Konuyu açma sebebim bu ve benzer bir durumla karşılaşan ve deneyimi olan kişilerden fikir ve deneyimlerini dinlemek, daha önce benzer bir durum yaşadınız mı? Ne yaptınız veyahut ne yapardınız?

İşlemci konusunda AMD ile iletişime geçip ASUS anakartın servis raporunu atın durumu anlatın, yenisi ile değiştirebilirler.
Eğer kabul etmezlerse ASUS mh hakkında THH'ye başvurun. “hatalı üretim anakartın işlemciyi bozmasından” dolayı.

İşlemci konusunda AMD ile iletişime geçip ASUS anakartın servis raporunu atın durumu anlatın, yenisi ile değiştirebilirler.
Eğer kabul etmezlerse ASUS mh hakkında THH'ye başvurun. “hatalı üretim anakartın işlemciyi bozmasından” dolayı.
Konuya eklemedim hocam ama işlemci için ASUS'ta aynı şekilde AMD'ye yönlendirdi, tam hatılamıyorum ama Endeks veya Koyuncu ile ileşime geçtik pinlerin yamulması garanti kapsamında değil diye belirtildi. Zaten AMD tarafından bir şey bekleyemeyiz onların herhangi bir hatası yok.

TÜBİS üzerinden THH'ye başvurumuzu yaptık.

Allah kimseyi ASUS'un servisinin eline düşürmesin. :D
Ben servisi iyi olan bir firma ile karşılaşmadım henüz. Asus ve HP benim gözümde elendi. Servisleri kötü olsa da cihazları iyi diye Asus öneriyorum. Ama MSI'yı da kontrol etmek gerek aslında. Techolay ile ilgili de gibiler.

Ben servisi iyi olan bir firma ile karşılaşmadım henüz. Asus ve HP benim gözümde elendi. Servisleri kötü olsa da cihazları iyi diye Asus öneriyorum. Ama MSI'yı da kontrol etmek gerek aslında. Techolay ile ilgili de gibiler.
Dediğin gibi malzeme iyi ama servis falan berbat. Hele de TR'de iğrenç denecek düzeyde berbat.