Merhaba,

Muhtemelen bazılarımız editörde görsellerin nasıl ortalanabileceğini biliyordur fakat benim gibi keşfedememiş olanlar için bir bilgilendirme yapayım dedim. Bildiğiniz gibi editöre bir görsel yükleyip, görsele basıp konumlama seçeneklerine basınca ortalama seçeneği mevcut değil. Mevcut seçenekler:
  • Sola yasla.
  • Yok (varsayılan).
  • Sağa yasla.

1704274540135.webp
Yani görseller ortalanamıyor sanki. Oysaki bunun için oldukça kolay bir çözüm mevcutmuş: Görselin hemen soluna basıp paragrafı (metni) ortalamak. Açtığım bir konuda bu meseleye çok takıp tesadüfen keşfetmiştim. Görselin soluna basmak yerine önce görsele basıp sonra sol ok tuşuna basabilirsiniz, biraz daha kolay oluyor (dikkat ederseniz direkt görsele basınca araç çubuğundaki seçenekler devre dışı kalıyor):

1704274844278.webp

1704274896267.webp
1704274919508.webp

Bu sayede metinden bağımsız olarak görselleri ortalayabilirsiniz.
Ek olarak görselleri aynı satıra yerleştirmek için tutup taşımanız yeter. Tabii ekran (paragraf) genişliği görsellerin toplam genişliğini kapsayamazsa mecbur alt alta yerleşiyorlar, bunun için görsellere basınca etraflarında beliren mavi yeniden boyutlandırma aracını kullanmak gerekiyor.

Umarım işinize yarar :)

Son düzenleme:
Bu editör sadece Sosyal üzerinde yok. XenForo tabanlı forumlarda böyle.

Örnek:

Screenshot_2024-01-03-14-56-44-847.webp

Yönetici olduğum forumda bile böyle.

Yazıları ve resimleri sağa, sola ve ortaya alabiliyorsunuz.

Bazen görsel bulunan konularda imleci ayarlamak zor olabiliyor. BB kod görünümünü etkinleştirip [CENTER] ve [/CENTER] arasına görseli alabilirsiniz.

1704287467713.webp

Örnek:

1704287375284.webp

Bazen görsel bulunan konularda imleci ayarlamak zor olabiliyor. BB kod görünümünü etkinleştirip [CENTER] ve [/CENTER] arasına görseli alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 6673

Örnek:

Eki Görüntüle 6668

Bir kontrol ettim acaba görsel konumlama seçeneklerinde görünmeyip bu şekilde elle ayarlanabilen bir ayar mı diye, paragrafı ortada konumlandırmanın kod tarafındaki dengiymiş. Görsel konumlandırmada direkt ATTACH'in align özelliği değişiyormuş: [ATTACH type="full" align="right"]6678[/ATTACH] gibi.

Sahi, align="center" ayarı neden mevcut değil acaba görsellerde? Elimle değiştireyim dedim, yok saydı: [ATTACH type="full" align="center"]6678[/ATTACH].