Merhaba,
Muhtemelen bazılarımız editörde görsellerin nasıl ortalanabileceğini biliyordur fakat benim gibi keşfedememiş olanlar için bir bilgilendirme yapayım dedim. Bildiğiniz gibi editöre bir görsel yükleyip, görsele basıp konumlama seçeneklerine basınca ortalama seçeneği mevcut değil. Mevcut seçenekler:
Yani görseller ortalanamıyor sanki. Oysaki bunun için oldukça kolay bir çözüm mevcutmuş: Görselin hemen soluna basıp paragrafı (metni) ortalamak. Açtığım bir konuda bu meseleye çok takıp tesadüfen keşfetmiştim. Görselin soluna basmak yerine önce görsele basıp sonra sol ok tuşuna basabilirsiniz, biraz daha kolay oluyor (dikkat ederseniz direkt görsele basınca araç çubuğundaki seçenekler devre dışı kalıyor):
Bu sayede metinden bağımsız olarak görselleri ortalayabilirsiniz.
Ek olarak görselleri aynı satıra yerleştirmek için tutup taşımanız yeter. Tabii ekran (paragraf) genişliği görsellerin toplam genişliğini kapsayamazsa mecbur alt alta yerleşiyorlar, bunun için görsellere basınca etraflarında beliren mavi yeniden boyutlandırma aracını kullanmak gerekiyor.
Umarım işinize yarar
Muhtemelen bazılarımız editörde görsellerin nasıl ortalanabileceğini biliyordur fakat benim gibi keşfedememiş olanlar için bir bilgilendirme yapayım dedim. Bildiğiniz gibi editöre bir görsel yükleyip, görsele basıp konumlama seçeneklerine basınca ortalama seçeneği mevcut değil. Mevcut seçenekler:
- Sola yasla.
- Yok (varsayılan).
- Sağa yasla.
Ek olarak görselleri aynı satıra yerleştirmek için tutup taşımanız yeter. Tabii ekran (paragraf) genişliği görsellerin toplam genişliğini kapsayamazsa mecbur alt alta yerleşiyorlar, bunun için görsellere basınca etraflarında beliren mavi yeniden boyutlandırma aracını kullanmak gerekiyor.
Umarım işinize yarar
Son düzenleme: