Seni çok iyi anlıyorum. Kendi kendine geçebilen bir şey olduğunu düşünmüyorum, bunların hastalık olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben bir işe girdiğim zaman düzeliyorum, evde kaldığım sürece yine tekrarlıyor. Yani bunun psikiyatriste gidip tanı koyulup tedaviye başlamadan düzeleceğini sanmıyorum. Elbette sosyalleşip, bir işe girip bu sorunlardan kurtulanlar vardır. Ben de yıllardır ilaç bağımlısı olmamak adına psikiyatriste gitmedim, hala da gitmiyorum. 8-9 aydır işsizim ve şu sıralar depresyon, kaygı bozukluğu derken çok kötü bir haldeyim. Sana tavsiyem doktora gitmen, doktora gitmiyorsan korkularının üzerine gitmen gerekiyor, emin ol korkularının üzerine gidince o korktuğun şeylerin aslında bir hiç olduğunu anlıyorsun. Başlamak zaten en zor kısmı, ben de bunu yaşıyorum. Başlamak ne kadar zor gelse de başladıktan sonra gerisi geliyor. Sadece bunu sürekli tekrarlayarak artık başlamayı da kolay hale getirmek gerek. Sana bunları anlatıp ben de aynı şeyleri yaşıyorum, anlatmak kolay geliyor biliyorum ama gerçekten korkuların üzerine gitmek gerek, başka yolu yok. Aksi takdirde doktora gitmekten başka çaren yok gibi gözüküyor.