Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avustralya'daki 16 yaş altı çocukların üçte ikisi yasağı aşıp kullanıyorlar.

Tamam iste sen tam olarak algilayamamissin, kac tane ailede bu akil var? Daha yeni şımarık yetistirilmis bir çocuk internetten gorustugu kisilere neler yapacagini anlatip okulu basiyor çocuklari katlediyor. Babasi emniyet muduru annesi edebiyat ogretmeni. Bunlar neden sosyal medya kullandirtiyor buna? Bu mevkideki ebeveynler sence Low seviye mi? Cok ust seviye toplumun elit kısmı diye geciyor ama çocuklarina sahip cikamamislar. Iste devlet burada ortaya cikiyor sosyal medya yasagini koyarak. Umarim aciklayici anlatmisimdir.

Siz hiç ama hiç olayı anlayamamışsınız, okul saldırıları sizce sosyal medyadan, oyunlardan falan mı oldu? Sizce 14 yaşında bir çocuğun 5 silah 7 şarjöre rahatlıkla erişim sağlayabilmesi, ve bu silah şarjörlerle elini kolunu sallaya sallaya okula girmesi, bu silahları çekip tak tak sıkarken güvenliğin nerede olduğu falan önemli değil, kullandığı TikTok mu önemli?
Sosyal medya ve oyunların bu konudaki etkisi 0. asıl etki ailedir, çocuklarına sahip çıkamamışlar diye bir şey yok. O zaman ebeveynlik belgesi çıkartsınlar.
Ayrıca platformlarda halihazırda kısıtlamalar var, sadece ebeveynin 2 3 saatini ayırıp açması lazım, sonra ömür boyu rahat. Haftada 1 kontrol etse bile olur. Bunu bile yapamıyor mu? Her akşam çocuğuna o gününü soramıyor mu?

Hocam dediğimi tam kavrayın, kötü niyetli insan dolu ise ebeveyn bunu denetleyecek. Denetleyemezse çocuk yapmayacak prezervatif kullanacak. Bu kadar basit, alt tarafı çocuğunun izlediği 2 3 video. YouTube kidsteki kısıtlamaları yapmak 5 10 dakika. Play Store'ye kısıtlama koymak 5 10 dakika. Netflix Prime Video diye diye gider. Günde 2 3 saatini ayır ömür boyu rahatsız.

Her şeyi ebeveyn kontrol edemez. İşin büyük kısmı devlete düşüyor. Halen ebeveyn diyorsunuz.

Veledler ile baş etmek zor; ailesi izin vermese bile bir şekilde sosyal medyaya erişim yapabilir diye düşünüyorum. O zaman zaten kimlik doğrulama vs hikaye olur. 10 yaşındaki bir kız çocugunun Instagram Reels'lerinde çıkıp da rastgele kıyafet vs vlogununu yapmasını veya görmek istemiyorum şahsen. Bu beni rahatsız ediyor zaten her gördüğümü engelliyorum.

Oyunlar için de aynı şey için geçerli bir durum ben online bir oyun oynayıp 10 yaşında bir veledin sunucuya girip anama avradıma küfür etmesine şahit olmak istemiyorum ki bu durum çok yaşandı tarafımca. Bence sosyal medya dışında haricin de oyunlara da böyle bir yasaklama gelmesi şart. Belki bana kızacaksınız ama ben bu yasakları destekliyorum. Çocugum olmuş olsa 20 yaşına kadar ne internet ne de telefon kullandırtmasına izin veririm.
Iste bunu diyorum genisletilmeli. Wildrift oynuyorum ne anam kaldi ne bacım. Ne bicim sovuolar veletler hic ahlak birakmiyor bu oyunlar ogretiyor onlara kufurleri. Bu cocuklar sokakta yetisse hic oyle kufur edebilirler mi? Saglam bir dayak yer eve donerler bir daha kimsenin annesine sovmezler. Oyun bu kfuurleri onlar icin normallestiriyor.

Avustralya'daki 16 yaş altı çocukların üçte ikisi yasağı aşıp kullanıyorlar.

Aynısı olacak merak etmeyin; yasak getirdik diye seviniyorlar ama bakın, görün neler olacak. Sosyal medya şirketi bu yasağa uymazsa tespit edilirse milyonlarca ceza yiyecekler, ne olacak sonra? Bant genişletmesi yapacaklar, bu sefer biz giremeyeceğiz. Daha iyi günlerimiz.

Iste bunu diyorum genisletilmeli. Wild Rift oynuyorum ne anam kaldi ne bacım. Ne bicim sovuolar veletler hiç ahlak birakmiyor bu oyunlar ogretiyor onlara kufurleri. Bu çocuklar sokakta yetisse hiç oyle kufur edebilirler mi? Saglam bir dayak yer eve donerler bir daha kimsenin annesine sovmezler. Oyun bu kfuurleri onlar icin normallestiriyor.

Yaşınız kaç acaba? Merak ettim, veya bu konuda kaç bilimsel araştırma okudunuz? Oyunlar onlara küfür öğretmiyor, asıl küfür öğrendikleri yer sokaktır bunu da bilesiniz.

Her şeyi ebeveyn kontrol edemez. İşin büyük kısmı devlete düşüyor. Halen ebeveyn diyorsunuz.

Devlete ne arkadaşım kaç yaşındasın sen? Ben çocuğumun ne izlediğini seçebilecek yaştayım. Devlete ne?

Devlete ne arkadaşım kaç yaşındasın sen? Ben çocuğumun ne izlediğini seçebilecek yaştayım. Devlete ne?

Devlet kendi vatandaşlarının güvenliğinden/psikolojisinden her şeyinden sorumludur. Sadece ebeveynle bitmiyor iş. Sosyal bir devlet olmayabiliriz ama olmalıyız. Sürekli insanlara neden yaş sorup duruyorsun? Muhtemelen o insan senden yaşça büyük.

Yaşınız kaç acaba? Merak ettim, veya bu konuda kaç bilimsel araştırma okudunuz? Oyunlar onlara küfür öğretmiyor, asıl küfür öğrendikleri yer sokaktır bunu da bilesiniz.

Bu konuda size katılıyorum. Biz de mesela küçükken küfürü sokaklarda arkadaş ortamlarında ederdik ama gelip bunu kimseye yansıtmazdık veya oyunlarda kişilere küfür etmedik hayatımız boyunca, kendi aramızda bile şakasına ederdik. Ben yaşımı söyleyeyim, 32 yaşındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.