Sosyal medyayı bırakabilmek mümkün mü?

Mustckmk 46

Uzman
Günde 10 saat ekran süresi olan biriyim. Bunu azaltmak istediğim için belki 100. defa aynı şeyi yapıp uygulamaları sildim. Sizce ne yapılmalı veya siz günde ne kadar kullanıyorsunuz? TiKTok ve Instagram.

Günde 10 saat ekran süresi olan biriyim. Bunu azaltmak istediğim için belki 100. defa aynı şeyi yapıp uygulamaları sildim. Sizce ne yapılmalı veya siz günde ne kadar kullanıyorsunuz? TiKTok ve Instagram.
Bunun kalıcı olamamasının nedeni en başında bunu neden yapmak istediğinizi oturup uzun bir süre düşünmemenizden kaynaklı. Neden sosyal medya kullanmamak istiyorsunuz asıl önemli olan bu. Sizden çaldığı ve size bıraktığı negatif etkileri bir kağıda yazın ve sürekli görebileceğiniz bir yerde tutun. Açıkçası aynı şeyi ben de yaşamaktayım ve buna engel olamamaktan çok artık engel olmak istemediğimi fark ettim. Beynimizi o kadar dopamine alıştırmışız ki artık bir yerden kısa sürede bir şeyler gelmeyince tribe giriyoruz. Hayatınızdaki hayalleri ve hedeflerinize sıkı sıkıya sarılın. Bundan uzaklaşmanın tek yolu bu.

1 yıldan fazla bir süredir Instagram kullanmıyorum. Bir anlık kararla hesabımı kapatmıştım. Kendine bir uğraş bulman lazım. Beynin sürekli Reels kaydırmaya alıştığı için alışkanlığını bırakmak istemiyor. O yüzden kafanı dağıtacak bir hobi edin. İş yap. Ders çalış. Boş vaktin kalmasın.

Günde 10 saat ekran süresi olan biriyim. Bunu azaltmak istediğim için belki 100. defa aynı şeyi yapıp uygulamaları sildim. Sizce ne yapılmalı veya siz günde ne kadar kullanıyorsunuz? TikTok ve Instagram.

Hayatımda hiç Instagram kullanmadım. TikTok şu an kullanıyorum yalan yok. Sıkıldıkça girdiğim yer kendisi. O da bir zamana kadar yoktu.
Nasıl yaptın derseniz vallahi hiçbir şey yapmadım biraz da içinde olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…