GÜVEN GENÇ

Çalışkan
Merhaba arladaşlar,

Ne yaparsam yapayım bu sorunu çözemedim. Yeni aldığım soundbarı ekran kartı üzerindeki HDMI portuna bağlıyorum fakat PC soundbarı görmüyor. Ne "birden fazla ekran algıla" ne de "ses aygıtları" altında listeleniyor. Soundbar üzerinde sadece mini HDMI portu var, başka ses giriş-çıkışı bulunmuyor. Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim?

Teşekkürler...

Ekran karti ve ses suruculerinizi bir guncellemeyi deneyin isterseniz.
İlginize teşekkür ederim.
Gerek Nvidia HD ses sürücüsü gerek Realtek üm sürücüleri güncelledim. Sorun hala devam etmekte.

@Shean ekran kartı ve ses sürücüsü ile alakası yok.
@GÜVEN GENÇ hocam isterseniz bu linkteki adımları deneyin isterseniz.
İlginize teşekkürler,
Bu linkdeki adımlarda "kayıttan yürüt" başlığı altında hdmi bağlantısı yapılan cihaz gözüküyor. Ben de o da gözükmüyor. Bu sebeple var sayılan aygıt olarak atayamıyorum.
Tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam acaba cihazda arıza olabilir mi? Bu varsayımdan yola çıkıp istersen bir de TV de dene.
İlginize teşekkürler,
İki farklı televizyonda denedim cihaz sorunsuz çalışıyor. Bu arada soundbar Samsung s801b "ultra ince" soundbar. Ekran kartı aynı zamanda monitöre bağlı ve monitör dahili hoparlöre sahip, monitör hoparlöründen de ses alabiliyorum. Yani gpu ses çıkışı verebiliyor bir arızası yok diyebiliriz. Soundbarı başka bir PC de de denedim yine aynı problemi yaşadım, soundbar sistem tarafından görünmüyor.