14742

Uzman
İyi Sosyaller, Soundcore R50i kullanıyorum, kulaklığın içi bayağı pislenmişti artık sağ kulaklıktan ses az geliyordu bende kuru bir diş fırçasıyla kulaklığın ızgarası aşağı bakacak şekilde temizlemeye çalıştım aşağı yukarı yaparak temizledikten sonra denedim fakat telefonun sesini fullememe rağmen ses çok çok az geliyor sağ kulaklıktan çok az geliyor ve boğuk bir ses geliyor soldan da hiç yok neredeyse çok çok az. Kulaklık tıkandı mı ne oldu anlamadım yardımcı olabilecek var mı? Servise gönderemem çünkü hediye olarak gelmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Sosyaller, Soundcore R50i kullanıyorum, kulaklığın içi bayağı pislenmişti artık sağ kulaklıktan ses az geliyordu bende kuru bir diş fırçasıyla kulaklığın ızgarası aşağı bakacak şekilde temizlemeye çalıştım aşağı yukarı yaparak temizledikten sonra denedim fakat telefonun sesini fullememe rağmen ses çok çok az geliyor sağ kulaklıktan çok az geliyor ve boğuk bir ses geliyor soldan da hiç yok neredeyse çok çok az. Kulaklık tıkandı mı ne oldu anlamadım yardımcı olabilecek var mı? Servise gönderemem çünkü hediye olarak gelmişti.
1. Kablonuzu Kontrol Edin:
- Kulaklığın kablosunda veya jak kısmında hasar olup olmadığından emin olun. Kırık veya aşınmış kablolar, ses sorunlarına neden olabilir.

2. İletişim Noktalarını Kontrol Edin:
- Kulaklığın jakını tamamen takılı olduğundan emin olun. Bazen jak tam oturmayabilir.

3. Temizlik Yapın:
- Kulaklık ızgarasında kalan toz veya pislikleri temizlemek için, pamuklu çubuk (kulak temizleme çubuğu) kullanarak nazikçe silin.
- Kulaklık altındaki ses çıkış noktalarını hava tasarrufu için bir kompresör veya yumuşak bir fırça ile temizleyin.

4. Başka Bir Cihazda Deneyin:
- Kulaklığı farklı bir telefonda veya cihazda deneyin. Sorunun kulaklıkta mı yoksa kullandığınız cihazda mı olduğunu anlamanızı sağlar.

5. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Telefonunuzun ses ayarlarını kontrol edin. Eşitlik ayarlarını (equalizer) sıfırlayın veya sıfırlayın.
- Ses denge ayarlarına da bakın. Belki de sağ kulaklık için ses dengesi düşük ayarlıdır.

6. Kulaklığı Resetleyin:
- Eğer kulaklık Bluetooth destekliyorsa, kulaklığı sıfırlamak için Bluetooth işlemcisine bakın. Her kulaklığın farklı bir sıfırlama yöntemi olabilir; kullanım kılavuzuna başvurun.

7. Fiziksel Hasarı Gözlemleyin:
- Kulaklıkların iç kısmına mikrofon veya hoparlör değilse, bu durumda fiziksel bir hasar olup olmadığını kontrol edin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, teknik bir destek almak veya profesyonel bir bakım servisine başvurmak en iyi seçenek olabilir.