Soyağacımı detaylıca nereden öğrenebilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 36
  • Etiketler Etiketler
    bulma
Makaleler
3
Yer
Almanya
Ailemiz çok geniş. Bazen tanımadığım akrabalarım veya kuzenlerimle karşılaşıyorum. Babam, “Bu senin dıdının dıdısı” diye anlatıyor ama kim kimdir tam olarak anlamakta zorlanıyorum. Ben bunu bir şekilde liste halinde görmek istiyorum. e-Devlet'teki soyağacı ise sadece anne ve baba üzerinden ilerliyor. Bunu daha geniş kapsamlı şekilde çıkarmanın bir yolu var mı, bilgisi olan var mı?

Ücreti ile bazı eski Osmanlı kayıtlarını bazı inceleyelip biraz daha geriye gitmek mümkün gibi. Bu ilk aile soy ağacı bakma çıktığında bir haber görmüştüm, o zamanın Osmanlıcasını bilen kişiler araştırabiliyor ama bilgim çok az dediğim gibi.

Ücreti ile bazı eski Osmanlı kayıtlarını bazı inceleyelip biraz daha geriye gitmek mümkün gibi. Bu ilk aile soy ağacı bakma çıktığında bir haber görmüştüm, o zamanın osmanlıcasını bilen kişiler araştırabiliyor ama bilgim çok az dediğim gibi.

O kadar eskiye gitmeye gerek yok ya yakın çevre tanıdık vs çıkartsam yeter :D ben bir de hep uzaklarda ailemden ayrı yaşadığım için çok bilemiyorum ailedekileri tamam kalabalığız bayağı ama işte bilmiyorum düğünüme 2000 üstü insan geldi çoğu akrabamızmış ama 100 200 kişi anca tanıyorum :D

O kadar eskiye gitmeye gerek yok ya yakın çevre tanıdık vs çıkartsam yeter :D ben bir de hep uzaklarda ailemden ayrı yaşadığım için çok bilemiyorum ailedekileri tamam kalabalığız bayağı ama işte bilmiyorum düğünüme 2000 üstü insan geldi çoğu akrabamızmış ama 100 200 kişi anca tanıyorum :D
Aile ağacı ve Osmanlı dokümanları haricinde nerede akrabanız var başka nasıl çıkar bilemiyorum. CIMER yetkililere istediğinizi dile getirirseniz sizi ayrıca yönlendirirler diye tahmin ediyorum.

e-Devletteki soyağacı alt ve üst bilgilerini gösterir. Bu nedenle anne ve babanın e-Devletine bakar isen eğer onların alt ve üstünü görürsün. Anneanne, babaannen ve dedelerinkine bakarsan onların alt ve üst soyağacını görürsün.

Bu kadar detaylı bir bilgiyi ancak onların e-Devlet kaydına bakarak bulabilirsin. Ben anneanneminkinden tüm kuzenlerimin ad ve soyad bilgilerine ulaşmıştım zamanında. Torunlarınki de çıktığından dolayı hepsine rahatlıkla bakabiliyorsunuz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt