Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Cintra
ASUS ROG STRIX RX 570 8 GB'dan geçtim ve kartı 4 yıldır kullanmama rağmen bu kadar çok ısınmıyor. Şunu ekleyeyim ASUS ROG serisi zaten en iyi soğutmaya sahip seri ancak oyunda RTX açmak için aldım ben bu cihazı ama RTX çok aşırı ısındırdığı için "en azından Witcher 3 için böyle" oyun kapanıyor. Başka bir oyunda denemedim.

Çözüm
İnternet testlerinden 3 derece fazla olabilir. Bunda absürt bir durum yok. Herkes tamamen aynı bileşenleri kullanmıyor, aynı ortamda ölçmüyor.
Çok ısınıyor yazmışsınız da kaç derece olduğunu yazmamışsınız. Ayrıca ısınmadan dolayı kapandığından emin misiniz?

Hocam RTX açıkken 90 dereceyi geçiyor diye tahmin ediyorum çünkü işlemcim i5 9400F bu nedenle oyundan attığını düşünüyorum. RTX açık değilken 70-74 civarlarında dolanıyor. Ek: Ultra ayarlarda oynuyorum.

Konu dışı: Kasamda 8 fan bulunuyor ancak kumandayı kaybettiğim için hepsi en düşükte çalışıyor. Bu sebeple olabilir mi diye düşünüyorum.

Hocam tahminle bir yere varmak zor. MSI Afterburner ile oyun içi sıcaklıkları kontrol edin.

İşlemcinin 9400F olmasıyla oyundan atmasını bağdaştıramadım ben.

Hocam Intel'in kendi App'i üzerinden baktım. Hocam şunu ekleyeyim yanımda bulunan vantilatörü açtığımda sorun kısmen çözülüyor. Yeni taşındık ev ahşap parke yanıyoruz.

Hocam tahminle bir yere varmak zor. MSI Afterburner ile oyun içi sıcaklıkları kontrol edin.

İşlemcinin 9400F olmasıyla oyundan atmasını bağdaştıramadım ben.
Hocam bu arada int testlerinden 3 derece fazla.

İnternet testlerinden 3 derece fazla olabilir. Bunda absürt bir durum yok. Herkes tamamen aynı bileşenleri kullanmıyor, aynı ortamda ölçmüyor.

Hocam yok eski kart o kadar ısınmadığı için anlık panik yaptım. RTX'de oyundan atıyor direk. Hocam peki daha iyi soğutmanın bir yolu var mı? Termal pad mesela.

Ek: Bu arada hocam Re-Bar'ı açmadığım için olabilir mi?

RT açınca atması yazılımsal bir sorun kaynaklı olabilir. Ekran kartı değişimi sonrası sürücülerinizi kaldırıp temiz kurulumla yüklediniz mi?

Sıcaklıktan dolayı atacağını sanmıyorum. Kart yeniyse boşa açıp termal pad değiştirmeyin.