Sparkle Intel Arc A750 oyunlarda sorun yaratıyor

M.Esat

Uzman
Merhaba bir ekran kartı veya bilgisayar mağduru olarak, artık kendimin sürekli bir şeyleri bozduğunu düşünerek sizlere tekrar danışmak üzere geldim. N11 üzerinden Sparkle Intel Arc A750 model ekran kartını İncehesap satıcı üzerinden satın aldım ve kullanmaya başladım. Mutluydum sonunda biraz olsun oyun oynayabilecektim ta ki sorunlar yaşayana kadar RDR 2 oyununda suyla denizle gölle ilgili yerlere geldiğimde zeminin anlık siyah gel git patlamalarına ve garip bir pikselleşmeye sahit oldum, Assassin's Creed Odyssey anlık olarak takılma yaşıyorum( videosunu çekebilmeyi başardım), Forza 4'te FPS düşmesi ve bir defaya mahsus ekranın siyah dalgalanmasına sahit oldum.

Umut ediyorum biriniz rehberlik eder sorunu çözebiliriz veya tespit ederiz belki de problem başka parçalardadır. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
Assassin's Creed Odyssey Sorun videosu
RDR 2 Sorun fotoğrafları

Ryzen 5 7600 işlemci.
Sparkle Intel Arc A750 ekran kartı.
Kingston 1TB Fury Renegade PCI-e 4.0
Gigabyte B650M DS3H 1.0 BIOS sürümü: F32C.
Adata XPG Lancer RGB 16 GB 5200 MHz DDR5 CL38 RAM.
MSI MPG A650bn ATX 650 watt.

Ekran kartı sürücülerinin DDU ile silip farklı farklı silip denedim en son denediğim sürüm gfx_win_101.6129_101.6045

Kartı İncehesap üzerinden garantiye gönderdim ve hiç memnun olmadığım bir süreç yaşadım. İlk teslim alındı mesajının ardından süreci linke tıklayıp takip edebilirsiniz dediler ama bir problem vardı çünkü bomboş bir sayfayla karşılaştım. Defalarca mail attım bilgi alamıyorum diye geçiştiren cevaplar verildi en son kart şu an ne durumda bir şey tespit edildi mi dediğimde " değerli müşterimiz,
Ürününüz serviste olup, işlemleri devam etmektedir saygılarımızla incehesap.com" şeklinde komik cevaplar alınca peşini bıraktım ve firma servis işlemleri bitmiştir şeklinde mesaj attı ve kargo bugün geldi. Kutu üzerinde açıklama olarak sadece sağlam denilip bana koruyucu plastik parçaları bile göndermeden kargolamışlar.

Sizlerden ricam sorunların neden kaynaklandığını bilen var mı? İşlemci, RAM, SSD, PSU, ekran kartı veya son seçenek olarak ben.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-12-13 at 16.47.47.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 156
Son düzenleyen: Moderatör:
Odyssey açık dünya oyunu bu yüzden grafikleri fullde oynamayın bence zira dünya yüklenirken vs. kasma girmesi o oyunda normal olabilir 60 fps yukarısı alsan 5 10 fps her oyun oynar ama bunu hissetmezdin diye düşünüyorum çünkü hani o anda bulunduğun bölgedeki npc sayısına suyun miktarı ve onun yansıması vs. hep fps etkiler örneğin bulutlara baktığında 100 fps görebilirsin kamera açısını değiştirdiğin anda fps değişir. Forza 4 içinde öyle ama siyah dalgalanma yaşamaman gerekiyor o da Windows 11 güncellemeleri veyahut İntel'in kötü driverlerinden kaynaklanıyor olabilir.

Oyun kasmıyor donuyor videoda görünüyor 22. saniye

Başka kullanıcılarında da bu şikayetleri duydum. Muhtemelen ürün arızalı değil, Intel GPU'nun başarısızlığı söz konusu.

Başka kullanıcılarında da bu şikayetleri duydum. Muhtemelen ürün arızalı değil, Intel GPU'nun başarısızlığı söz konusu.
Bana da öyle geldi ama kusur %100 Gpu gibi duruyor.

Teşekkürler, senin attığın saniyede ki durum ciddi bir problemi gösteriyor bence.

İşlemcinde herhangi bir voltaj limiti vs. yok değil mi ? Yani senin koyduğun bir limit.

Yok hayır işlemci nasıl fabrikadan çıkmışsa öyle oyunlarda yüksek performansta sıcaklık 60 derece civarı. Sıvı soğutma takılı

Garanti çalışmıyor yazmış ancak anladığım kadarı ile sorun bu değil. Arc serisi en son hatırladığım kadarıyla yazılımsal olarak stabil değildi zaten. Düzeldi mi emin değilim. En güncel driver ile kullanmanız muhtemelen sürüm değiştirmenizden daha iyi. Yakın zamanda yazılımsal sorunlar yaşıyan başka bir arkadaşa beta sürümü geliştiriyoruz diye cevap vermişler. Yanii...
Eve geçince daha detaylı bir bakacağım.

Evet çalışmıyor yazmış çünkü garanti veya servis artık her kimse kartının içine yazıp koyduklarımı sisteme bile işlememiş.

RDR fotoğraflarını ve Oddesey videosunu izledikten sonra diyorsanız bir şey diyemem. Kesinlikle GPU başarısızlığına katılıyorum, ekran kartı ayarlarının paneli bile kendini gösteriyor bu durumu. Oyunlarda yüksek FPS bile verse konfor hissettirmiyor ben artık diken üstünde oynar hale geldim. Ne sonuç alırım bilmiyorum ama bir süre kartı kasaya bile takmayı düşünmüyorum. İşlemci içerisindeki grafik birimi daha stabil neredeyse.

Dosya Ekleri

• 20241202_154009.webp
    393,4 KB · Görüntüleme: 103
  • 20241202_154013.webp
    220,9 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…