Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cimbombom41

Çalışkan
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Intel kartınızla ilgili bir sorun yaşarsanız konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. İyi günler.

Hocam bir şey soracağım, Arc B580'de böyle sistemde anlık görüntü ekranda olmasına rağmen sistem kilitlenmesi sorunu yaşadınız mı hiç? MPO açtıktan sonra bir günde 3 kere yaşadım, sonra MPO kapayınca çözüldü lakin eğer siz de yaşayıp çözüm bulduysanız dinlemek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MPO (Multi-Plane Overlay) devre dışı bıraktım ve TDR delay süresini artırdım, sonrasında bir sıkıntı görmedim. Bu arada 3 gündür VRAM ve GPU testine soktum, aynı şekilde tarayıcılar için donanım hızlandırmayı da kapatmayı tavsiye ederim. Açık olunca bir anda tarayıcı donuyor, kapat aç yapmak gerekiyor.
Hocam bir şey soracağım, Arc B580'de böyle sistemde anlık görüntü ekranda olmasına rağmen sistem kilitlenmesi sorunu yaşadınız mı hiç? MPO açtıktan sonra bir günde 3 kere yaşadım, sonra MPO kapayınca çözüldü lakin eğer siz de yaşayıp çözüm bulduysanız dinlemek isterim.
Hayatımda MPO hiç kullanmadım. Lakin anlık araştırmalarıma göre çoğu ekran kartı da bundan etkilenmiş. Yani sadece Intel'in kartlarına özgü bir durum değil, gerek AMD gerek NVIDIA'nın kartlarında da yaşadığınız sorunlardan muzdarip olanlar var. Kapatarak çözdüyseniz bu şekilde devam edin.

Bir arkadaşım yaşamıştı aslında Arc B580 ile birebir aynı kilitlenme sorununu. Görüntü ekranda donup kalıyor ama sistem hiçbir tepki vermiyordu. MPO'yu kapatmak şu an Intel tarafında bu tarz sorunlar için en net ve garanti çözüm, yani yaptığın işlem gayet doğru.

MPO kapalıyken sorun çözüldüyse aslında çok da kurcalamaya gerek yok ama alternatif çözüm arıyorsan Chrome, Edge veya Discord gibi arkada çalışan uygulamalarda donanım hızlandırmayı kapatmak bu tarz anlık kilitlenmelerin önüne geçebiliyor. Ayrıca BIOS'tan aspm ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Son çare olarak da DDU ile güvenli modda mevcut sürücüyü kökten temizleyip Intel'in yayınladığı en son beta sürücüyü sıfırdan kurmayı deneyebilirsin.

Yine de bana sorarsan Intel sürücü güncellemeleriyle MPO stabilitesini tam toparlayana kadar MPO'yu kapalı tutmak en temiz ve baş ağrıtmayan yol.

MPO (Multi-Plane Overlay) devre dışı bıraktım ve TDR delay süresini artırdım, sonrasında bir sıkıntı görmedim. Bu arada 3 gündür VRAM ve GPU testine soktum, aynı şekilde tarayıcılar için donanım hızlandırmayı da kapatmayı tavsiye ederim. Açık olunca bir anda tarayıcı donuyor, kapat aç yapmak gerekiyor.

Çözüm