Semih_gdk10

Becerikli
Spider-Man 2 izleyecektim, ta ki NOBK’un Spider-Man videosuna kadar. “İzleyecekseniz Spider-Man 2.1’i izleyin.” demiş. Elinizde Türkçe dublajlı veya Türkçe altyazılı hâli varsa atar mısınız? Bulamadım da.

Filmin genişletilmiş bir versiyonu olan Spiderman 2.1, Nisan 2007’de DVD olarak yayımlandı. Bu versiyon, toplam süresi 2 saat 15 dakika olacak şekilde 8 dakika ek içerik içeriyor. Bu ek süre 3 yeni sahne, 1 alternatif sahne ve 11 uzatılmış sahneden oluşuyor. Eklenen sahnelerin yarısından fazlası hikâyeyi daha fazla detaylandırıyor. MJ’in evlenme kararını sorgulayan bir arkadaşının yer aldığı yeni bir sahne, Peter’ın doğum günü partisinde Harry’nin Örümcek Adam’a olan nefretini vurgulayan fazladan bir dakika, MJ ile geçen daha karamsar bir konuşmanın uzatılmış hâli, Octavius ve eşinin daha uzun bir tanıtımı, Peter’ın derste hem Octavius’un deneyinden hem de MJ’e olan sevgisinden dolayı dikkati dağılmış halde olduğu kısa bir sahne ve Peter’ın MJ’in oyununa girmeye çalıştığı sahnenin uzatılmış versiyonu bu eklemeler arasında yer alıyor. Ayrıca komedi unsurları da artırılmış. Pizza teslimat sahnesi uzatılmış, tamamen farklı ve daha uzun bir asansör sahnesi eklenmiş, Jameson’ın ofisinde Örümcek Adam taklidi yaptığı kısa bir sahne de yeni eklemeler arasında. Filmin temalarına odaklanan iki uzatılmış sahne de bulunuyor. Doktorla geçen sahneye bir dakikadan fazla yeni görüntü eklenmiş, Ben ile yapılan konuşma ise biraz daha uzatılmış. Son olarak, iki erken aksiyon sahnesine küçük eklemeler yapılmış ve iki büyük Doktor Octopus karşılaşmasına da yeni sahneler eklenmiş. İlk dövüşte kısa bir ek sekans, tren üzerindeki sahnede ise daha uzun bir ekleme yer alıyor.

Kaynak IMBD:
https://www.imdb.com/title/tt0316654/alternateversions/