Peace86

Başarılı
Geçenlerde indirimden bir Spigen powerbank aldım. Bugün elime geçti ve yaklaşık 4–5 saat şarjda kalmasına rağmen hiçbir şekilde dolmadı. Şarj göstergesi olan LED’lerde de hiçbir artış olmadı. Kutuyu yeniden incelemek için elime aldığımda, arka taraftaki “input” kısmında powerbankin şarj olabileceği volt–amper değerlerini gördüm (1. fotoğraf). Bunun üzerine kullandığım şarj adaptörünü kontrol ettim ve adaptörün V–A değerlerinin powerbank ile eşleşmediğini fark ettim (2. fotoğraf).

Sorum şu:
Bu durumda sorun powerbankte olabilir mi, yoksa adaptörle “uyumsuzluk” yaşandığı için mi şarj olmuyor?

20251115_222753.webp

20251115_222832.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptörün 5V üzerinden maksimum 2A verebiliyor, bu da 10W ediyor.

Powerbank ise 5V kanalından maksimum 3A ile şarj olabiliyor, yani 15W max. Lakin normal şartlarda bırakın 2 amperi, yarım amperle bile en azından şarj alması gerekiyor. Başka kablo ve şarj aletiyle deneyin, yine olmuyorsa servise gönderin.

Adaptörün maksimum 5V üzerinden 2A verebiliyor, bu da 10W ediyor.

Powerbank ise 5V kanalından maksimum 3A ile şarj olabiliyor, yani 15W max. Lakin normal şartlarda bırakın 2 amperi, yarım amperle bile en azından şarj alması gerekiyor. Başka kablo ve şarj aletiyle deneyin, yine olmuyorsa servise gönderin.
Başka kablo şarj aleti yok da telefonu da aynı ikiliyle şarj ediyorum şarj oluyor.

@Peace86, powerbank cihazının sağlam olup olmadığını denemek için tek seferlik de olsa başka bir şarjla denemen elzem maalesef ki.

Deneyim üzerinden yorum yapmak istemiyorum, doğru olmaz, lakin öyle telefonlar kullandım ki şarj kablosu seçiyor, bazı adaptörlerle direk şarj olmuyor vs. Lakin bunlara dayanarak da yorum yapmak doğru değil. En mantıklısı başka adaptör ve kabloyla denemek.

@Peace86, powerbank cihazının sağlam olup olmadığını denemek için tek seferlik de olsa başka bir şarjla denemen elzem maalesef ki.

Deneyim üzerinden yorum yapmak istemiyorum, doğru olmaz, lakin öyle telefonlar kullandım ki şarj kablosu seçiyor, bazı adaptörlerle direk şarj olmuyor vs. Lakin bunlara dayanarak da yorum yapmak doğru değil. En mantıklısı başka adaptör ve kabloyla denemek.
Tamam bulmaya çalışacağım. Kendi kutusundan çıkan kabloyu kullanırım bu sefer, ona uygun adaptörüm yok diye kullanmamıştım.

Tamam bulmaya çalışacağım. Kendi kutusundan çıkan kabloyu kullanırım bu sefer, ona uygun adaptörüm yok diye kullanmamıştım.
Adaptörde en ufak bi ısınma belirtisi yok muhtemelen ürün şarj almıyor.

Bu sabah şansımı deneyim diyerekten tekrar şarja takmayı denedim şarj oluyor şu anda.

Bu sabah şansımı deneyim diyerekten tekrar şarja takmayı denedim şarj oluyor şu anda.
Yine gitti iade akar ya.

Son düzenleme: