Sporda kollarım genel olarak hızlı ve çok yoruluyor. Ne kadar kaldırmam gerektiğini biliyorum. Herhangi bir makinede 1 set yapınca hemen yoruluyor kollarım. En az 1 dakika da dinlenmem gerekiyor yoksa diğer sete girdirtmiyor. Ama mesela bacakta öyle değil. Bacakta bütün makineleri 100 KG ve üzeri yapabiliyorum ve yorulmuyorum. Ne yapmalıyım bunun için?

Ağırlık düşür. Sen zorlandıkça bölgeyi çalıştırmaktan çıkıp omzun sırtın her kasına yükleniyorsun. Tükeniş yaptığını sanıyorsun fakat tükeniş olmuyor çünkü kas bölgesi odağını kaybediyor.

Ağırlık düşür. Sen zorlandıkça bölgeyi çalıştırmaktan çıkıp omzun sırtın her kasına yükleniyorsun. Tükeniş yaptığını sanıyorsun fakat tükeniş olmuyor çünkü kas bölgesi odağını kaybediyor.
Düşük ağırlık çok tekrar. Kasların dayanıklılığını artırır.
4 aydan fazladır az ağırlık çok tekrar yapıyordum. Bu son 1 aydır yükseltmeye başladım.

En 1 dakika dinlendiriyor mu, benim 5 dakikalara varıyor bazen dinlenme süreleri. Neden dinlenmek öcüymüş gibi bir algı var ki, dinlenin.

5 dakika neyin dinlenmesi hocam? 5 dakikada duş alır çıkar insan. Bölge bölge çalışırken mi o kadar sürüyor yoksa aşırı ağır bir şey mi yapıyorsunuz?

5 dakika neyin dinlenmesi hocam? 5 dakikada duş alır çıkar insan. Bölge bölge çalışırken mi o kadar sürüyor yoksa aşırı ağır bir şey mi yapıyorsunuz?
Sinir sistemi anca düzeliyor, yorgunluk anca bitiyor. Sürekli 5 dakika olmuyor ama eğer ağırlıklı dips / incline dumbell press falan yapıyorsam sürüyor yani.

Sinir sistemi anca düzeliyor, yorgunluk anca bitiyor. Sürekli 5 dakika olmuyor ama eğer ağırlıklı dips / incline dumbell press falan yapıyorsam sürüyor yani.
Daha once hic spor salonuna gitmedim bu yaptiginiz antremanlari 1 saat boyunca surekli mi yapiyorsunuz yoksa 10 dakika calisma 5 dakika dinlenme gibi mi?