Sporu evde yapmak mı, salonda yapmak mı en iyisi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kopkeliekmek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 523
  • Etiketler Etiketler
    yapmak

kopkeliekmek

Uzman
Arkadaşlar daha önce hiç spor deneyimim olmadı 18 yaşındayım. Evde dambıl alıp kendim mi yapmalıyım yoksa bir spor salonuna mı yazılmalıyım? Almam gereken başka bir ekipman var mıdır? Boyum 1.79 kilom 70. Yani kilo vermem bir husus yok hatta almam gerekiyor sanırım.

Spor salonuna çekiniyorum çünkü kış geliyor ve en yakın spor salonu 1.5km uzaklıkta terli terli kışın eve gelene kadar hastalanma olasılığım çok yüksek. Bu yüzden salona açıkçası gitmek istemiyorum. Ve çok fazla ortak insan kullanıyor pis olması değil ama ortamdaki hava ve eşyalarda ter vs. olması tamamen spordan soğutur beni. Bu yüzden evde başlamak istiyorum ama nasıl başlayabilirim? Tavsiyelere açığım.

Spor evde değil salonda yapılır. Spor yapmak, disiplin gerektiren bir iştir ve düzenli bir şekilde spora gitmen gerekir. Şimdi sen deyince ben de mesafeye baktım. Her sabah evimden spor salonuna 1.8 kilometrelik mesafeyi yürüyüp spor bittikten sonra da aynı mesafeyi geri geliyorum. Yani bir buçuk kilometrenin de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum açıkçası. Kışın gelmesi de benim için bir sorun teşkil etmedi. Ben kışın da spor salonuna yürüyerek gidiyordum. Her sabah 20 dakika gidip 20 dakikada geliyorum. Yani spor yapacaksan sporu salonunda yapacaksın. Belli bir seviyeden sonra artık bu rutinin haline geldiğinden dolayı seni zorlamayacak.

Ben 16 yaşındayım 1 aydır şu 32 kg setle spor yapıyorum. İyi yani beğeniyorum. Evde şınav, bu set, eğer yer varsa barfiks, kardio ile iyi diyebileceğim vücudu yaparsın. Ama mümkünse bir de bench press için sehpa satın al çünkü ben bench e yattığımda kolum yere değiyor ve istediğim verimi alamıyorum.

Her sabah 45 dakka salona yürüyüp antrenman + kardiyo sonra 45 dakika eve gidiyorum. Kış ayı spora gitmek için daha bile iyi. Yazın sıcaklığı ile mayışmıyorsun.

Bence de hocam çünkü evdeki disiplin ile salondaki disiplin aynı olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımın her bölümünde spora yer vermiş birisi olarak. Gideceğin mesafenin senin için sorun olmayacağını düşünüyorum. İlk zamanlarda alışma süreci olarak zorlayıcı olabilir ama bir süre sonunda gitmediğin günlerde huzursuzluk hissedeceksin. Spor evde olmuyor maalesef en mükemmel antrenmanı yapsam salonun verdiği rahatlık evde mümkün değil. Spor salonuna gitmeni ve mesafeyi sorun etmemeni tavsiye ederim.

Dışarıda temiz havada yapmayı tercih ediyorum şahsen. Haftanın 5 günü 1 saat yol giderek Anıtkabir manzaralı koşu parkına gidip 2 saat kardiyo yapıyorum. Terlerim demişsin yaz-kış, yağmur-kar fark etmiyor uygun ekipmanlar olduktan sonra.
1.5 km var salona gidemem hasta olurum demişsin? Buraya bayağı güldüm. Terli terli soğuk su içme, terli rüzgar yeme, açıkta bir yerin kalmasın, saçlarını kurut hiçbir şey olmaz. Ayrıca sporun disiplin işi olduğunu unutma, küçük etkenlere takılırsan gelişemezsin.

Bir ara denedim evde kısa süreçli bir şeydi ama ne olursa olsun spor, salonda yapılır.

Evde de krallar gibi yaparsınız bench sehpanız direnç lastiğiniz falan varsa ama bir spor salonu etmez tabii ki.

Calisthenicsle bile geliştirirsiniz vücudunuzu.

Evde yapılan spor, spor salonunun yerini tutmuyor. Kaslara yeterince stress bindiremiyorsun ama havalandırması yetersiz bir salonda da temiz hava arıyorsun elbet.

Terliyken soğuk havayı yemezsen, soğuk su içmezsen ve saçını kurutursan sorun yaşamazsın kış vakti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…